Decizie definitivă: Ponta e plagiator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos, Octav Ganea
Foto Inquam Photos, Octav Ganea

Victor Ponta a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016.

”Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020”, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că va pune în aplicare sentinţa Înaltei Curţi. Aceasta a precizat că decizia ICCJ nu a ajuns încă la Ministerul Educaţiei şi nu s-a publicat nici pe portalul instanţelor.

“În sfârşit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepseşte. Să fie descurajaţi“, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro.

„Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv şi irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informaţiile despre plagiatul lui în Revista Nature şi până ieri, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidenţa: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016”, a scris jurnalista Emilia Şercan pe Facebook.

În 2016, ministrul Educaţiei din acea perioadă, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul fostului premier Victor Ponta. 

Ordinul semnat de ministrul Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care a certificat faptul că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat. 

Fostul premier a deschis acţiuni în instanţă, cerând suspendarea, respectiv anularea ordinului de retragere a titlului de doctorat, însă solicitările sale au fost respinse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite