Decizie definitivă: CJ Vrancea are dreptul să facă referendum pe tema reorganizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi a menţinut, astfel, hotărârea Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Vrancea, potrivit căreia decizia CJ Vrancea de a organiza un referendum pe tema reîmpărţirii administrative a ţării este legală, transmite agenţia Mediafax.

Este prima hotărâre definitivă şi irevocabilă pe tema organizării unui referendum referitor la modificarea limitelor teritoriale ale judeţului, au declarat pentru Mediafax juriştii CJ Vrancea.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, vrea referendum pentru a consulta cetăţenii în legătură  cu popunerea preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL de a crea opt judeţe mari sau şapte judeţe şi municipiul Bucureşti.

Ideea reorganizării a fost lansată în luna mai, când preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să analizeze această formulă de reorganizare. 
Ulterior, mai multe consilii judeţene au emis hotărâri privind organizarea de referendumuri pe tema intenţiei de reîmpărţire administrativă, majoritatea acestor decizii ale autorităţilor judeţene fiind contestate în instanţă de către prefecturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite