Deblocarea proiectului Roşia Montană, pe lista de priorităţi a Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta vrea deblocarea proiectului Roşia Montană FOTO Adevărul
Ponta vrea deblocarea proiectului Roşia Montană FOTO Adevărul

Printre proiectele deblocate în viitorul apropiat se va număra şi cel de la Roşia Montană. Aşa a afirmat premierul Victor Ponta, în cadrul conferinţei de prezentare al Planului Naţional de investiţii strategice şi crearea de noi locuri de muncă.

„Trebuie să deblocăm acest proiect, desigur respectând toate normele de mediu impuse”, a explicat Ponta.

Roşia Montană nu este însă singura preocupare a Guvernului. Premierul a afirmat, de asemenea, că Guvernul va iniţia o procedură de parteneriat pentru dezvoltarea resurselor Cuprumin. În plus, de anul viitor Româna va primi redevenţe pentru toate resursele.

Independenţa energetică, unul dintre planurie Guvernului Ponta

Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Guvernului, potrivit Planului Naţional de investiţii strategice, este asigurarea independenţei energetice. Astfel, la Rompetrol va exista un fond de investiţii de un miliard de dolari, termocentrala de la Rovinari va beneficia de o investiţie de cica un  miliard de dolari din partea grupului China Huadian Engineering. De asemenea, la Centrala Tarniţa-Lăpuşneni se va face o investiţie de peste un miliard de euro.

Un alt aspect important al investiţiilor sunt cele din domeniul Agriculturii, pentru care vor fi alocate anul viitor 3 miliarde de euro.

„100 de milioane de euro vor fi alocaţi doar pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii, mai ales că anul acesta recolta pare să fie foarte bună. Mult mai bună decât anul trecut, când cea mai mare parte din produse a fost distrusă”, a precizat premierul.

Visul unei nopţi de vară: Ponta vrea să atragă investiţii de 10 miliarde de euro în doar cinci luni, o treime din valoarea totală a fondurilor din ultimii 23 de ani

Consolidarea macroeconomică, stabilitate politică, atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă. Toate fac parte din Planul Naţional de investiţii strategice şi crearea de noi locuri de muncă, prezentat joi de premierul Victor Ponta, care s-a angajat public ca până la sfârşitul anului să atragă investiţii de 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite