De ce se sfâşie între ei „lupii tineri“ ai PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă susţine că deputatul Sebastian Ghiţă l-a ameninţat cu moartea
Robert Negoiţă susţine că deputatul Sebastian Ghiţă l-a ameninţat cu moartea

Scandal surprinzător între „lupii tineri“ din PSD. Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, l-a reclamat la Parchetul General pe deputatul Sebastian Ghiţă că l-ar fi ameninţat cu moartea. Mărul discordiei nu a fost dezvăluit de cei doi protagonişti, ambii numărându-se printre milionarii tineri din PSD.

Concret, primarul s-a plâns procurorilor că Sebastian Ghiţă l-ar fi sunat şi l-ar fi ameninţat cu moartea. „Mi-a spus: o să te termin, ai intrat pe mâna mea, o să te termin, mori de mâna mea, n-o să te las. Astea sunt cuvintele”, a declarat edilul la ieşirea din sediul Parchetului General.

Ghiţă neagă acuzaţiile

În replică, Sebastian Ghiţă a afirmat că este gata să pună la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiţă. „Dacă te simţi ameninţat cu moartea, nu aştepţi zece zile să reacţionezi. Ori a visat urât ieri noaptea, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon“, a declarat deputatul. Mai mult, Ghiţă a precizat că nu a vorbit cu primarul de foarte multe zile. „Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de niciun fel“, susţine Sebastian Ghiţă. 

Conform procedurilor, plângerea lui Negoiţă a fost înregistrată la Registratura Parchetului General şi urmează să fie repartizată la un procuror care va stabili dacă va începe urmărirea penală pentru faptele sesizate.

„Se ceartă de la bani, contracte“

Scandalul dintre primarul Sectorului 3 şi deputatul PSD nu a rămas fără ecou în PSD, însă colegii de partid ai celor doi protagonişti sunt sceptici în ceea ce priveşte consumarea unui astfel de moment. De aceeaşi părere este şi sociologul Alfred Bulai. „Este de bonton ca lumea să vorbească despre un astfel de scandal. Dar cei doi nu au forţa de grei ai partidului. Ambii sunt în planul doi. Dacă Ghiţă merge pe stradă, credeţi că-l recunoaşte cineva? Cred că cearta este din cauza unor interese exterioare partidului. În general, astfel de oameni se ceartă de la bani, contracte, fără nicio legătură cu partidul din care provin“, a declarat pentru „Adevărul“ sociologul.

La rândul lui, senatorul PSD Ioan Chelaru a explicat că partidul nu se va implica în rezolvarea neînţelegerilor dintre Negoiţă şi Ghiţă. „Cei doi sunt oameni politici extrem de serioşi. Dacă ceea ce se susţine are un sâmbure de adevăr, situaţia se va rezolva între ei, ca bărbaţii, fără niciun fel de implicaţii politice“, a spus Chelaru.

„Poate fi o farsă“

Deputatul PSD Ioan Adam, membru în Comisia Juridică, ne-a declarat că este posibil ca Robert Negoiţă să se fi pripit, deoarece astfel de acuzaţii trebuiau precedate de o verificare temeinică a sursei apelului. „Domnul Negoiţă ar fi trebuit să facă o verificare a veridicităţii convorbirii. În condiţiile în care se neagă însăşi convorbirea, se pune cu acuitate problema probaţiunii. Există riscul să fi fost o farsă. Mi-e greu să fac o judecată de valoare aici“, a comentat deputatul PSD Ioan Adam. Jurist cu vechime, deputatul PSD a citat şi un dicton în limba latină „ In dubio pro reo (n.r - De îndoială profită infractorul)“. 

Ghiţă, ameninţat cu moartea de Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta urmă a ajuns la închisoare

În urmă cu trei ani, Sebastian Ghiţă reclama tot la Parchetul General că a fost ameninţat cu moartea de către omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. 

„Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu (foto) şi Ion Ilie. Aceştia au încercat să obţină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte. Nu am luat în nici un moment în calcul varianta acceptării şantajului şi am acţionat în consecinţă”, declara atunci Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a scris în plângerea depusă la Parchetul General, că Vîntu „a proferat ameninţări cu suprimarea fizică“.

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Vîntu prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

După nici un an, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 12 luni de închisoare cu executare în acest dosar. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Concesiunea ciudată a marilor parcuri din Sectorul 3 către o firmă apropiată de fratele lui Omar Hayssam

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite