De ce au primit bucureştenii mesaje de la sistemul RO-Alert sâmbătă după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ro alert mesaj

Autorităţile fac apel la cetăţenii din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să evite să sune la 112 pentru a cere degajarea copacilor prăbuşiţi sau anunţarea de situaţii similare, pentru a nu suprasolicita sistemul de apelare a numărului unic de urgenţă 112, subliniind că prioritare sunt evenimentele cu victime sau situaţiile în care este pusă în pericol viaţa umană.

Bucureştenii au primit sâmbătă după-masă, la ora 14:42, un mesaj prin sistemul RO-ALERT prin care li se cerea să nu sune la 112 decât în cazul situaţiilor în care este în pericol viaţa cuiva.

„Pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apel 112, rugţm populaţia din Bucureşti şi Ilfov să evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situaţii similare, cu excepţia celor cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa. La acest moment, personalul 112 şi cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, acordând prioritate urgenţelor majore“, scrie în mesajul trimis sâmbătă de RO-ALERT.

ISU Bucureşti-Ilfov a intervenit, în intervalul 7.00 – 13.00, pentru gestionarea a 750 de situaţii în Bucureşti şi 40 în Ilfov.

”Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar şi din cauza numărului mare de intervenţii, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenţie, cu pompieri din turele libere, dar şi cu dispeceri, dat fiind şi numărul mare de apeluri primite din partea cetăţenilor”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Totodată, instituţia a precizat că peste patru sute de solicitări sunt în curs de rezolvare, fiind rpeluate în regim de urgenţă.

”Preluarea cazurilor se realizeză din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunităţile proprii. Acţiunile de intervenţie se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil sau autoturisme”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Capitala şi alte cinci judeţe sunt sub cod galben de polei până duminică dimineaţă, după ce, începând de vineri, dar mai ales în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, un fenomen meteo deosebit de periculos, cunoscut şi ca „ploaie îngheţată“ a cauzat sute de incidente neplăcute în Bucureşti şi în împrejurimi: copaci rupţi şi prăbuşiţi peste maşini, linii de tramvai blocate, linii de troleibuz afectate, trotuare pline de gheaţă pe care nu se poate circula.+

Mai mult, distribuitorii de energie electrică au declarat stare de urgenţă, după ce gheaţa a afectat liniile de înaltă tensiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite