De ce pesta porcină africană a „lovit“ doar fermele româneşti. O analiză, dincolo de teoria conspiraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţi îmbrăcaţi în halate albe intră într-o stână din comuna Ciocăneşti (Dâmboviţa) şi cer porcul cel mai mare şi cel mai frumos.

E o solicitare firească din partea unor veterinari în această perioadă: pesta porcină e la apogeu – sute de mii de porci infestaţi cu virusul fără leac sunt sacrificaţi, iar Direcţiile Sanitar-Veterinare din toată ţara iau măsuri extreme pentru a frâna extinderea bolii. Aceasta este şi ex­­pli­­ca­­ţia pe care domnii în halate albe le-o oferă cioba­­ni­­lor: trebuie făcute analize prin sondaj şi de-asta ani­­malele sunt luate la laborator.

După ce porcul cel mai mare şi cel mai frumos este încărcat în maşină, ciobanii au o bănuială sum­­bră şi pun mâna pe telefon. Sună la Direcţia Sanitar-Veterinară Dâmboviţa şi bănuielile li se confirmă. Singurul lucru pe care bărbaţii în alb îl aveau în comun cu medicii veterinari era vestimen­­ta­­ţia. În Dâmboviţa nu s-a înregistrat niciun caz de pestă porcină şi nu a existat nicio suspiciune, cel puţin până acum. Episodul a fost relatat presei de docto­rul Sandu Tolea, directorul DSV Dâmboviţa, însă poliţia nu a înregistrat nicio plângere legată de cazul respectiv.

Citeşte continuarea pe newmoney.ro

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite