De ce nu au participat avioanele F-16 la parada de 1 Decembrie de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul (r) de aviaţie Ştefan Dânilă, fost pilot de supersonice şi fost şef al Statului Major General al Armatei a explicat de ce supersonicele F-16 ale Forţelor Aeriene Române nu au survolat la parada militară de 1 Decembrie de la Bucureşti.

Conform declaraţiei fostului pilot de luptă, gheaţa de pe pista de pe care trebuiau să decoleze avionele este de vină că acestea nu au survolat Arcul de Triumf. Mai exact, în dimineaţa zilei de 1 decembrie, tehnicienii militari nu au fost în stare să cureţe asfaltul pistei. 

"Vestea proastă vine de la ofiţerul cu siguranţa zborului. cel care tocmai a verificat pista. Pista este acoperită cu gheaţă. De fapt, sunt porţiuni cu gheaţă, care se pot desprinde. Periile nu fac faţă, nu pot îndepărta gheaţa lipită de asfaltŢ", spune Ştefan Dănăilă citat de mediafax.ro. "Meteorologul nu poate veni cu veşti mai bune. Abia după ora 11, sub radiaţia solară sunt şanse ca gheaţa să se topească. Fenomen destul de rar întâlnit, aici, lângă Feteşti, la început de decembrie. (...) Inginerul şef confirmă pericolul absorbţiei gheţii în priza de admisie şi posibilitatea distrugerii compresorului", a conchis fostul pilot militar. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite