De ce nu a fost liberat condiţionat Dorin Cocoş. Magistraţi: „Nu are încă o atitudine de respect faţă de valorile sociale”

De ce nu a fost liberat condiţionat Dorin Cocoş. Magistraţi: „Nu are încă o atitudine de respect faţă de valorile sociale”

Dorin Cocoş FOTO Eduard Enea, Adevărul

Potrivit Judecătoriei Sector 4, omul de afaceri Dorin Cocoş, condamnat la o pedeppasa de 2 ani şi 4 luni închisoare în dosarul Microsoft, nu trebuie liberat condiţionat deoarece condamnatul încă nu are formată o atitudine de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform motivării instanţei, Dorin Cocoş a participat la 14 programe educative, incluzând dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectură.
 
„Instanţa reţine că la acest moment nu se impune liberarea condiţionată a petentului chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege deoarece faţă de acesta funcţiile pedepsei nu au fost realizate impunându-se ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Instanţa consideră că la acest moment petentul nu a executat o perioadă de timp suficientă din pedeapsă”, se arată în motivarea instanţei.
 
Judecătorul mai remarcă faptul că Dorin Cocoş a participat la diverse programe educaţionale în cadrul locului de deţinere şi are 36 zile câştigate că urmare muncii prestate.
 
„Este adevărat şi că petentul a participat la mai multe programe educaţionale (14 programe) şi la un program social, însă se poate observa că acestea sunt de scurtă durată, multe dintre ele de o zi, şi sunt diverse dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectură, care nu au necesitat un efort deosebit din partea acestuia. Instanţa are şi în vedere faptul că faţă de educaţia petentului, experienţăa de viaţă a acestuia şi pregătirea sa profesională, comportamentul său în penitenciar nu putea fi altul decât cel constatat prin caracterizarea depusă la dosar (implicarea să activă în programele educaţionale fiind una normală şi nicidecum una care să fie rezultatul inerent al procesului de reeducare de pe parcursul detenţiei)”, se mai arată în motivare.
 
Potrivit motivării, în ultimul cuvânt Dorin Cocoş a declarat că  regretă profund ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 7 ani, dar a ajutat DNA prin denunţurile făcute şi prin depoziţiile sale în calitate de martor, care au dus la aflarea adevărului şi că orice om are dreptul la a doua şansă în viaţă.
 
Avocatul lui Cocoş a arătat că s-au depus anunţuri pentru licitaţia publică iniţiată de ANAF pentru toate spaţiile comerciale în proprietatea acestuia, asupra cărora ANAF a pus sechestru, preţul de pornire fiind de 3 milioane de euro.
 
„DNA a mai pus sechestru şi pe cota de 50% de participaţie asupra dreptului de proprietate a 4 hoteluri toate situate în sector 1 Bucureşti, cu o suprafaţă construită de 8000 m2. Aplicând un preţ modic de 1500 euro/m2 construit se ajunge la o valoare de 12 milioane de euro. În concluzie în prezent DNA a instituit un sechestru asupra bunurilor imobile în valoare de peste 16 milioane de euro şi a executat prin poprire executorie suma de 1850000 euro astfel cum reiese din actele dosarului”, a arătat avocatul lui Cocoş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările