De ce fura Maria Spirache în Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Spirache a intrat în custodia poliţiei
Maria Spirache a intrat în custodia poliţiei

O româncă de 20 de ani a fost arestată după ce a comis mai multe furturi în centrul oraşului Manchester, împreună cu o altă femeie.

Maria Spirache a fost prinsă în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin, pe 29 ianuarie. În geanta sa, poliţiştii au găsit produse în valoare de 239 lire, pe care femeia spune că le sustrăsese pentru nepotul ei din România.

Românca i-a spus judecătorului că „a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească”, transmite Manchester Evening News. Astfel s-a apucat de furat în ianuarie 2018 împreună cu o femeie, iar în ultima perioadă au activat în zona centrală din Manchester, unde au jefuit persoane în cafenele, restaurante sau magazine.

Acestea ţinteau mai ales persoane vulnerabile, precum cele în vârstă sau cu mobilitate redusă. Româna a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani şi ar fi prădat şi un bărbat care se afla la cumpărături pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap.

O altă victimă a fost un student care voia să depună la bancă aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese în luni de zile, din două joburi part-time, pentru a-şi plăti studiile.

Nu de puţine ori, cele două distrăgeau atenţia victimelor a ajutorul unor  clipboard-uri pe care au scris că strâng fonduri pentro o organizaţie de  caritate. 

La finalul procesului, judecătoarea Hilary Manley a condamnat-o pe Spirache la o pedepsă de 32 de luni de închisoare. “Partenera” ei nu a fost încă prinsă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite