O femeie aflată în izolare a fost mutată în carantină, după ce vecinii au văzut-o ieşind pe geam noaptea la ora 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Bucureşti a fost mutată duminică dimineaţa din izolare la domiciliu în carantină instituţionalizată după ce vecinii au reclamat că aceasta ieşise noaptea pe geamul apartamentului.

Măsura a fost luată urmare a intrării în vigoare a noilor restricţii anunţe sâmbătă, care au fost adoptate prin ordonanţă militară. Ordonanţa a fost publicată sâmbătă seara în Monitorul Oficial.

„Având în vedere deciziile luate după instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României, inclusiv înăsprirea măsurilor pentru respectarea autoizolării la domiciliu, Poliţia Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au luat decizia mutării unei persoane din izolare la domiciliu, în carantină instituţionalizată.

În dimineaţa de 22 martie, în jurul orei 03.00, prin apel 112, o persoană a sesizat că o femeie a ieşit, pe geam, dintr-o locuinţă de la parterul blocului.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 13, care au depistat persoana respectivă.

Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuinţă, împreună cu o altă persoană.

A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare”, a transmis duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim că sâmbătă,pe întreg teritoriul României se aflau în carantină instituţionalizată 4.207 de persoane şi alte 55.198 de persoane în izolare la domiciliu.

Noi restricţii au fost anunţate, sâmbătă seara, de Ministerul de Interne, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus: se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinţei, iar noaptea se poate ieşi din casă numai cu motiv, se închid mall-urile; străinii nu mai au voie să intre în România, cu unele excepţii. Slujbele religioase vor fi oficiate cu bisericile închise şi transmise online sau la televizor.

Articolul 7 din ordonanţa militară:

(1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) şi (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite