De ce creşte ca-n poveşti bugetul MAI:  Jandarmeria Română recrutează 6.300 de oameni, iar fondurile pentru muniţii de  război se majorează cu 520%

De ce creşte ca-n poveşti bugetul MAI:  Jandarmeria Română recrutează 6.300 de oameni, iar fondurile pentru muniţii de  război se majorează cu 520%

Intervenţia Jamdarmeriei la mitingul din 10 august 2018 FOTO  Inquam Photos / Adriana Neagoe

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia asupra faptului că în proiectul de buget au fost majorate cheltuielile de la Ministerul de Interne, atât cele cu personalul, urmând să intre în sistem 6.300 de oameni, cât şi cele cu bugetul pentru muniţii şi armament de tip de război cu 520%.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea?”, a spus deputatul USR. Invitat la Jurnalul de Seară, el a vorbit despre răspunsurile pe care le-a primit de la ministrul Carmen Dan.

„Carmen Dan a răspuns. Ne-a spus că Jandarmeria va creşte cu 6300 de oameni în 2019, vorbim de un buget al MAI total cu 22% mai mare. Este o creştere foarte mare la cheltuielile de personal.
 
Mai este însă un articol oficial referitor la muniţia de război, care creşte cu 520%. De ce e nevoie de această creştere acum?
 
Ministrul, iniţial, a spus că vine anul electoral şi că trebuie să ne pregătim pentru alegeri. Dar pentru alegeri nu te pregăteşti cu muniţie. Avem o alocare foarte mare care nu e explicată. Corelat, avem o scădere în instituţiile pe care PSD nu le poate controla.
 
E evident că s-a făcut o alocare pentru alte motive care nu au fost spuse Comisiei pentru buget”, a declarat Claudiu Năsui, la Digi24. Invitat al emisiunii, Gabriel Zetea, vicepreşedintele PSD, a explicat că anul trecut au ieşit la pensie anticipat foarte mulţi oameni şi că instituţiile Ministerului de Interne – Poliţia, Jandarmeria - au rămas descoperite. „Sunt mult mai puţini poliţşti pe străzi, mai puţini jandarmi pe străzi”. „Păi să menţinem cheltuielile de personal pe acelaşi nivel”, a replicat Claudiu Năsui.
 
Reaminitim că, în acest an, în premieră, Ministerul Afacerilor Interne are un buget mai mare decât MApN atingând un plafon de 18.467.209 mii lei, cu o creştere de peste 21 la sută faţă de 2018. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările