De ce toţi cei care o critică pe Mihaela Rădulescu trag ţara în jos

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Rădulescu face parte din juriul de la Romanii au Talent
Mihaela Rădulescu face parte din juriul de la Romanii au Talent

Nu am văzut „Românii au talent“ şi nu am văzut-o nici pe Mihaela Rădulescu, dar nici nu e nevoie să o fi văzut. Trăiesc în vest şi reacţii de genul studentei la jurnalism care nu a găsit un subiect mai bun pe seama căruia să işi etaleze limbajul limitat şi viziunile şi mai limitate îmi provoacă un fel de tristeţe şi, în esenţă, trag ţara în jos.

scrisoare publică Mihaelei Rădulescu în care a făcut-o penibilă, scrie despre ea că „Habar nu am ce să scriu! Când vine vorba să mă descriu, creierul meu se blochează, limba mi se plimbă în gură şi rămân fără idei“.

Totodată, această studentă antrenează mii de oameni într-o conversaţie care n-o să ducă niciodată la niciun fel de emancipare a poporului ăstuia în care pensiile sunt prea mici, femeile sunt desconsiderate (proporţional vorbind) şi showbizul ia locul lecturii şi culturii.

Adriana, hai să-ţi spun ceva, ai văzut-o ultima oară pe Madonna? I-ai numărat operaţiile estetice şi bărbaţii tineri care o însoţesc la spectacole? Ţi-am dat un exemplu pe care să-l poţi şi tu întelege. E OK! E OK să ai 45 de ani şi să mai vrei să fii in centrul atenţiei, e OK să vrei să faci bani, e OK sa vrei să fii frumoasă şi să nu-ţi atârne sânii. Ba, chiar mai mult, comentarii ca şi ale tale, la adresa Madonnei după ce a picat pe scenă la British Music Awards, au fost innăbuşite de Guvernul Englez. Deoarece comentarii de genul pe care le-ai făcut tu nu sunt OK!

Dacă vrei să scrii ca să te lansezi în lumea jurnalismului, sunt destule alte subiecte pe care le poţi aborda, de acest gen. Ştii că femeile din Regatul Unit şi-au unit forţele pentru a convinge Guvernul să taie taxele pe produsele de igienă personală precum tampoanele? Sintagma-cheie aici fiind „şi-au unit forţele“.

Nu mă declar fan Mihaela Rădulescu, dar mă întreb de ce se atacă femeile între ele când există o societate întreagă, un sistem clădit prost şi destui bărbaţi care o fac pentru noi. Într-o lume în care femeile sunt responsabile pentru 70% din cheltuielile de consum, tot aceste femei sunt plătite mai puţin decât bărbaţii în toate ţările din lume. Aceste dinferenţe între salariile femeilor şi cele ale bărbaţilor variază între 30% şi aproximativ 8% în ţările nordice. Şi, ca să mă fac clară, nu există difereţe de competenţe – femeile sunt la fel de capabile ca şi bărbaţii!

Pentru ca România să se emancipeze va trebui să fim uniţi şi unite şi mai puţin răi. Aşa că, draga mea Adriana, data viitoare când vrei să scrii un blog, ca să ai ce pune pe CV, alege-ţi o cauză măreaţă, încearcă să produci o schimbare, nu să antrenezi un grup imens de oameni într-o conversaţie inutilă şi neproductivă. Eşti tânără, tu eşti viitorul ţării şi intr-o zi, aşa ca şi Mihaela, ai să ai şi tu riduri şi ai să vrei să te simţi frumoasă din nou şi nimeni nu ar trebui să te critice pentru asta.

Ar trebui să ne dezvoltăm şi să evoluăm într-o societate unde fiecare e liber să se exprime aşa cum doreşte. În ţările vestice au loc trei showuri de genul celui pe care tu îl condamni, pe oră, şi lumea nu stă în loc. E OK!  

Şi încă un gând – ce fel de profesori predau acestei domnişoare? Cadrele noastre didactice nu se mai simt deloc responsabile pentru educaţia generaţiei care, în fond, va conduce ţara într-o zi? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite