De la Cântarea României la Cântarea manelelor de jale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot pe la televiziunile de ştiri sunt invitaţi poliţişti, criminalişti care ne vorbesc pe tonuri grave, îngrijorătoare despre proliferarea clanurilor de crimă organizată, care se dezvoltă în Bucureşti şi aiurea. Care îşi fac mendrele de zeci de ani sub ochii autorităţilor, tolerate mai mult sau mai puţin de acestea sau chiar în complicitate

Răfuiala dintre liderii clanurilor interlope soldată cu moartea unuia dintre ei ţine de câteva zile prime time-ul ştirilor din presa românească. Marile televiziuni de ştiri, cu super reporterii şi vedetele lor de studio creează breaking news după breaking news! Îngrămădeala de la catafalcul importantului lider interlop, plusvaloarea Pian lichidat de un rival, le dă continuu motive de relatări şi reportaje „senzaţionale” reprezentanţilor presei „explozive”.

Manelele de jale, apelurile rudelor, prietenilor defunctului rulează din oră în oră pe aceste televiziuni ştiriste de senzaţie. Parcă a murit cel mai iubit fiu al planetei România! Incultura manelelor şi promovarea permanentă a marilor fapte eroice ale grupărilor de crimă organizată sunt sarcini de serviciu în redacţiile televiziunilor respective! În studiouri, sub lumina reflectoarelor, sunt invitaţi să se desfăşoare, exprime, să ne lumineze tot felul de specialişti, părerologi, cunoscători mai mult sau mai puţin ai acestei lumi infracţionale din ţara noastră! Produs românesc de export care, de mulţi ani încoace a trecut graniţele şi a invadat bătrâna Europă, înfrăţindu-se cu alţi reprezentanţi de seamă ai infractorilor proveniţi din ţările ex comuniste. Crima organizată naţională a fost exportată masiv în ţările occidentale, constituindu-se în reţele infracţionale internaţionale.

Dar pentru presa noastră naţională, senzaţională, pentru pseudo jurnaliştii acestor televiziuni de ştiri nu contează nimic altceva decât audienţa maximă. Necontenită! Goana după o audienţă cu orice preţ, călcând de multe ori chiar şi pe cadavre. Un fel de presă care nu are nimic de-a face cu jurnalismul adevărat, dar care îndobitoceşte continuu şi tâmpeşte publicul consumator de astfel de senzaţionalisme. Şi prinde din ce în ce mai tare la public, educă în special tinerii cu lucruri şi modele de neacceptat într-o societate sănătoasă la cap.

De câteva zile, parcă asistăm la un festival al manelelor de jale, o promovare gratuită, care intră nepoftit în casele oamenilor mai ceva de cum era promovată pe vremuri Cântarea României. Dar aceea era o cultură comunistă, organizată sistematic şi inoculată zilnic românilor. Spre deosebire de Cântarea României, difuzată câteva ore pe zi sau pe săptămână, pentru că exista o singură televiziune şi aceea cu program redus, care frecvent era diminuat şi mai mult de întreruperea curentului electric, acum, cântarea manelelor de jale este difuzată fără limite, oricând, la orice oră, fie zi sau noapte. Pe mai toate canalele media existente. Nici dacă era ordin pe ţară nu s-ar fi promovat atât de mult incultura manelistică.

Pentru televiziunile senzaţionale nimic nu este mai important în România, în aceste zile. Lucrurile cu adevărat esenţiale pentru ţară şi cetăţeni sunt lăsate în plan secund, nu au atâta importanţă ca evenimentul tragic din prim plan. Fiind vorba de o infracţiune  cu mortăciune, firesc Poliţia Română s-a activat instantaneu şi a luat măsuri importante pentru prevenirea altor răfuieli, răzbunări între clanuri. Am fost asiguraţi că în Bucureşti, suntem în siguranţă, pe stradă. Să stăm liniştiţi că oamenii legii ne protejează şi are situaţia sub control. Dar, cu toate acestea, organele nu ne spun nimic de ceilalţi actori ai scandalului soldat cu o victimă! Ancheta este în plină derulare.

Tot pe la televiziunile de ştiri sunt invitaţi poliţişti, criminalişti care ne vorbesc pe tonuri grave, îngrijorătoare despre proliferarea clanurilor de crimă organizată, care se dezvoltă în Bucureşti şi aiurea. Care îşi fac mendrele de zeci de ani sub ochii autorităţilor, tolerate mai mult sau mai puţin de acestea sau chiar în complicitate.

Nu trebuie să fii filozof să-ţi dai seama că crima organizată, în România sau în orice alte ţări, înfloreşte atunci când autorităţile sunt slabe sau complice cu infractorii. Vă amintiţi imagini cu importanţi lideri politici, oameni din fruntea statului, cum ar fi ex-ul Dragnea de exemplu, dar şi alţii, flancaţi şi protejaţi public de gărzile interlopilor. Ştiţi aleşi ai neamului proveniţi din lumea gri a grupărilor infracţionale? Dar de poliţişti controlaţi de cămătari sau alţi reprezentanţi ai crimei organizate?

Nu este nici un secret că, după declanşarea crizei sanitare şi întoarcerea multor infractori români internaţionali din Europa, aceştia s-au întâlnit cu restul celor aflaţi în ţară. În multe cazuri, între „specialiştii” repatriaţi şi cei din mafia naţională au izbucnit conflicte, neînţelegeri cu privire la controlul zonelor de „lucru”. Chiar oameni din instituţiile poliţiei au avertizat public asupra creşterii tensiunilor între clanuri, al pericolului şi creşterii fenomenului infracţional în România. Dar, în acelaşi timp, oficial, după cum ni se spune, Poliţia Română ne dă asigurări să fim liniştiţi că are situaţia sub control, îşi dă toată silinţa, face totul şi ne protejează pe noi cetăţenii! Să stăm liniştiţi, oameni buni!

Cum stau lucrurile în realitate însă, cât de profesionişti sunt oamenii legii, ce planuri şi strategii au pentru stăpânirea şi diminuarea fenomenului infracţional, vedem cu toţii.

În aceste zile asistăm la o promovare publică nemaivăzută a marilor „valori” pianistice, iubitoare de manele, dispărute tragic! Iar pentru acest lucru nu sunt de vină doar televiziunile senzaţioniste.

Suntem în plin proces de progres şi dezvoltare- de la Cântarea României la Cântarea manelelor de jale! De la teroarea securistică dinainte, la promovarea şi teroarea clanurilor interlope!

Pe lângă răspândirea fără restrişte, fără număr a faptelor de „eroism” din cultura interlopă, sunt curios cât de bine va fi reprezentată  aceasta după dublele alegeri pe care le om avea anul acesta, de către următorii aleşi de frunte ai administraţiilor publice locale şi de către următorii aleşi din parlament?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite