Dosarul „Conflict armat în Militari”. Tânăra împuşcată în ochi şi tatăl acesteia cer daune morale de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au fost împuşcate cu un pistol cu bile în cartierul Militari din Capitală      FOTO Mediafax
Trei persoane au fost împuşcate cu un pistol cu bile în cartierul Militari din Capitală      FOTO Mediafax

Tânăra de 23 de ani care şi-a pierdut un ochi după ce a fost împuşcată în urma unui conflict, petrecut la sfârşitul lunii noiembrie în cartierul bucureştean Militari, cere daune de un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Avocatul care îi reprezintă în instanţă pe tânără şi tatăl acesteia a depus vineri la dosar o cerere prin care precizează valoarea sumei cerute ca daune morale: un milion de euro. 

Tânăra de 23 de ani şi-a pierdut un ochi, iar tatăl acesteia şi un alt bărbat au ajuns la spital, după ce au fost împuşcaţi cu un pistol cu bile. Tatăl ei, profesor universitar, dar şi celălalt bărbat rănit au fost internaţi în spital cu mai multe plăgi împuşcate. 

Alte patru persoane au fost arestate preventiv pentru ultraj, vătămare corporală, nerespectarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală.

Incidentul petrecut la finele lunii trecute a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului spun că totul a început când două femei au încercat să se bage în faţă pentru a plăti produsele pe care voiau să le cumpere din magazin.

„Un profesor universitar care se afla cu fiica sa la coadă le-a atras atenţia că nu respectă rândul, moment în care cele două s-au enervat şi l-au chemat pe fratele lor, Mihai Chiriţă, un cunoscut interlop din zonă. Acesta a venit însoţit de tatăl său, Toma Chiriţă, i-au aşteptat afară pe profesorul universitar şi pe fiica acestuia şi după încă o rundă de admonestări, a scos un pistol cu bile cu care a tras mai multe focuri. Arma folosită era deţinută în mod legal.

Fata de 23 de ani putea să moară

În total au fost rănite trei persoane, profesorul, fiica acestuia şi încă un bărbat, au explicat poliţiştii. Imediat după incident, agresorul a dispărut. La faţa locului, au ajuns atunci mai multe echipaje SMURD, care au transportat victimele la spital.

„Tânăra de 23 de ani şi-a piedut un ochi şi are şi o fractură craniană de glob ocular. Putea să moară pe loc dacă proiectilul îi intra în creier”, a declarat după incident medicul oftalmolog Monica Pop.

Surorile agresorului, Florentina (care este avocată) şi Mariana Cristina au fost arestate  pentru 29 de zile, în urma unei hotărâri a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Iniţial, agresorul nu a fost dat în urmărire, însă a ales să predea, a  doua zi, la Secţia 20 Poliţie, prezentându- se cu tot cu bagaje pentru a fi încarcerat. 

Anchetatorii au început urmărirea penală faţă Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi linistii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă. Dacă va fi găsit vinovat,  acesta riscă până la 10 ani de închisoare.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Atacatorul Mihai Chiriţă rămâne în arest

Mihai Chiriţă, bărbatul care este acuzat că pe 21 noiembrie a împuşcat trei persoane în cartierul Militari din Capitală, a fost dus luni în faţa instanţei Înaltei Curţi. Magistraţii au stabilit astăzi, definitiv, ca acesta să rămâne în arest preventiv. Una dintre victimele lui Chiriţă, o tânără de 23 de ani, a rămas fără un ochi în urma incidentului.

Tatăl şi surorile bărbatului care a împuşcat sâmbătă trei persoane au ajuns după gratii. Atacatorul a fost reţinut

Mihai Chiriţă, atacatorul din cartierul bucureştean Militari, a fost reţinut duminică seara de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. El urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Un bărbat a împuşcat trei persoane după o ceartă într-un magazin. O tânără de 23 de ani a rămas fără ochiul drept

Un conflict armat a avut loc sâmbătă în jurul orei 18:00, în cartierul bucureştean Militari, pe bulevardul Iuliu Maniu. Potrivit primelor informaţii, patru persoane au fost implicate în conflict, un atacator şi trei victime: doi bărbaţi de 65 şi 36 de ani şi o femeie de 23 de ani, care a fost împuşcată în ochiul drept. Acestea au fost trasportate de urgenţă la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite