Daţi afară din România. În Europa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum a ajuns un act de curaj să vrei să fii cinstit, să spui că eşti cinstit, să te comporţi ca un om cinstit? Indiferent dacă eşti mai instruit sau nu, indiferent dacă crezi în Dumnezeu sau nu? Un lucru simplu - să fii cinstit - a ajuns o probă de curaj la noi în ţară. Cum asta? Cum se poate ca necinstea să devină mod operaţional, un stil de lucru? Necinstea care (ne) guvernează.

Foarte simplu, după cum se vede? Nu-ţi pasă de cei despre care spui tot timpul că îţi pasă. Ei, oricum ne votează. „Proştii”.

Nu credeam să văd cum s-a modernizat spiritul confruntărilor interetnice din 13-15 iunie 1990. A, nu, acum nu s-au mai bătut între ei cetăţenii români (români cu maghiari). Nu, acum cetăţeni români au fost bătuţi cu propriile arme de către instituţii ale statului român. Armele democraţiei: voturile.

Dacă vreţi democraţie, adică vreţi să votaţi deşi nu sunteţi în ţară, păi ştim noi de ce aţi venit atât de mulţi să votaţi. Io-te că nu vă lăsăm să votaţi. Na.

Nu credeam să rămân cu un gust amar văzând cetăţeni români venind să facă cozi uriaşe în mari oraşe ale Europei, la porţile Statului român, care îi ţine afară ca pe nişte nenorociţi de emigranţi: oameni care au făcut cheltuieli ca să ajungă la secţiile de votare, care au făcut aranjamente familiale (copii etc.) ca să poată veni şi sta la coadă. Şi să nu mai poată vota. Uriaşă dezamăgire. Uriaşă frustrare.

Să fii dat afară din România.

Căci neputinţa provocată de către autorităţi care a făcut ca nu ştiu câte mii de oameni să se lupte pentru a vota pentru ţara lor, este unică. Se ştia câţi au votat în 2009. Se ştia că vor fi mai mulţi în 2014, dar numărul de ştampile a rămas acelaşi, numărul de secţii de vot a rămas acelaşi. `În schimb”, cinstiţii guvernanţi au introdus formulare, declaraţii: şi timpul nu a mai ajuns. Şi atunci, le-am închis uşa-n nas.

Explicaţiile pentru acest abandon naţional venite din partea celui care afirmă că uneşte pe români, a unora dintre miniştrii săi, sunt de râs. S-a stat la coadă tocmai pentru că nu s-a mai fraudat!?- zice pontazilei. Înţelegeţi logica celor care vor să conducă o ţară? Nu s-a stat la coadă pentru că li s-a impus alegătorilor - din prostie sau cu bună ştiinţă - să nu poată avansa la coadă decât în ritm de melc, pentru că, să nu uităm şi de indicaţiile confuze de la “centru”, declaraţiile, formularele trebuie completate înăuntru şi înăuntru nu au voie decât 7 persoane.

Ofensa adusă cetăţenilor români rezidenţi în străinătate (cei care trimit nu ştiu câte miliarde de euro anual în România) cu greu va putea fi uitată. Cum să uiţi când ai fost dat afară din România, căci curtea consulatului, a ambasadei este teritoriu românesc. Schimbarea a fost dusă până la capăt. Capătul procesului democratic. Nu mai cumpărăm votul cu bancnota sau uleiul, ci îl aruncăm în stradă pentru că am mai păţit-o cu ăştia din străinătate care nu sunt buni români, cum îi vrea dl. Dragnea, ăştia care votează anapoda.

Nu trebuie să fii cinstit ca să faci aceste lucruri. Trebuie să fii şmenar, mingicar, combinagiu de câmpie unde totul e permis. Vom face ţara cu românii noştri, pe ăilalţi îi ţinem afară. Până le vine mintea la cap. Până atunci să trimită banii ăia, să ia premiile alea, să se afirme pe-acolo şi, câteodată, o să le deschidem poarta la Cotroceni să ne mândrim cu ei.

Nu trebuie să fii cinstit ca să spui ce îţi vine la gură pentru că nu îţi asumi nimic. Nu ai o umbră de fibră morală. Mi-ar fi frică  să am un comandant suprem al forţelor armate care să trebuiască să ia o decizie în situaţie critică şi care nu ştie ce e cinstea, nu ştie ce e onoarea. Cum îi va uni pe români? Cum îi va motiva să lupte, să moară pentru ţara lor?

Simplu: cu tricolorul şi cu mândria de a fi român. Nu cu cinstea  şi onoarea  de a fi român, şi nu pubelă a Europei cum, se pare, s-a exprimat un şef de poliţie francez chemat de diplomaţii români să-i dea afară din ambasada României de la Paris pe cetăţenii români care nu au apucat să voteze.

PUBELĂ. A EUROPEI

Ruşinea ar trebui să crape obrazul celor care au produs această situaţie. Dar obrazul "mândrilor români" are o calitate unică: el nu crapă niciodată, ci se îngroaşe mereu.  Marile companii producătoare de cosmetice se luptă de 25 de ani să afle secretul şi nu reuşesc. Dar vor afla după 16 noiembrie.

Nu, nu trebuie să fii cinstit. Pentru a fi bun român trebuie numai să nu te deştepţi. (Ia, vedeţi cu imnu' ăla, cu 'deşteaptă-te...' ) Vom face totul pentru asta. Data viitoare nu va mai fi decât o singură secţie de votare, o singură ştampilă. Voi, ăia optişpe milioane, faceţi coada de acum. Hai, ca să avem timp să votăm toţi. Odată.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite