Darius Vâlcov, lăsat două luni să-şi caute un avocat. Curtea Supremă a respins cererea DNA pentru un termen mai scurt

Darius Vâlcov, lăsat două luni să-şi caute un avocat. Curtea Supremă a respins cererea DNA pentru un termen mai scurt

Dragnea si Valcov FOTO Mediafax

Curtea Supremă a respins, joi, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov a atacat în apel condamnarea la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. La primul termen din aprilie, instanţa a acordat o amânare de 2 luni de zile pentru ca Vâlcov să-şi angajeze un avocat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Darius Vâlcov nu s-a prezentat la primul termen din acest dosar, din data de 16 aprilie, fiind reprezentat de un avocat din oficiu care a cerut o amânare pentru ca fostul primar al Slatinei să-şi angajeze avocat şi să-şi pregătească apărarea. 

A doua zi DNA a cerut instanţei supreme preschimbarea termenelor în dosarele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, procurorii solicitând astfel judecarea cu celeritate a cauzelor.

În 18 aprilie, Curtea Supremă respingea o cerere similară a DNA în dosarul lui Liviu Dragnea. DNA a solicitat ca dosarul lui Dragnea să fie judecat mai repede, având în vedere că următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 20 mai.

Darius Vâlcov este consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dancila si unul dintre social-democratii care se ocupa de politica financiara a tarii, fiind considerat apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea. Decizia de condamnare a consilierului premierului Dăncilă a fost dată în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinţei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările