Daniel Funeriu se întâlneşte cu sindicatele din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funeriu va discuta cu sindicatele
Funeriu va discuta cu sindicatele

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Daniel Funeriu, va avea marţi o primă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ în cadrul căreia se va discuta despre modalităţile de reducere de la 1 septembrie 2010 a unui număr de 15.000 de posturi din învăţământul preuniversitar.

'Întâlnirea de marţi este prima de acest gen cu sindicatele. În cadrul întâlnirii ministerul va propune sindicatelor variantele de reducere a celor aproximativ 15.000 de posturi. Va fi o discuţie şi nu o negociere', a declarat luni pentru Agerpres consilierul ministrului Educaţiei Melania Vergu.

Ea a admis că în cazul în care sindicatele vor avea alte propuneri privind reducerile de personal ministerul va ţine cont de acestea.

'Poate sindicatele au puncte de vedere mai bune şi se va ţine cont de acestea', a explicat Vergu.

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a dat asigurări, miercuri, 30 decembrie, că reducerile de posturi din sistemul de învăţământ românesc vor fi făcute de la 1 septembrie 2010.

'Acest an şcolar se va desfăşura şi se va încheia în aceleaşi condiţii în care a început. Măsurile pe care le vom lua vor fi luate de la 1 septembrie 2010', a spus Funeriu, într-o declaraţie de presă.

Potrivit ministrului Educaţiei, punctele esenţiale ale acestor măsuri vor avea în vedere interesul elevilor, astfel încât niciunul dintre ei să nu sufere odată cu punerea în aplicare a ordonanţei 114/2009.

'Trebuie să punem în aplicare această ordonanţă cu costuri sociale minime', a spus Daniel Funeriu.

El a anunţat că pe 5 ianuarie a invitat la o discuţie sindicatele din învăţământ. Potrivit demnitarului, măsurile care vor fi luate vor avea în vedere cifra de şcolarizare.

'Vom conduce această instituţie într-un mod riguros. Acum vedem câte posturi sunt ocupate. Analiza a fost făcută pe număr, dar cea pe care o vom face noi acum se referă la identificarea posturilor care sunt disponibile, care nu sunt ocupate', a arătat Funeriu.

Acesta a spus că la nivelul ministerului pe care îl conduce există o serie de variante de măsuri.

'Nu ne pripim în decizii. Acestea sunt decizii care sunt asumate şi care nu vor mai fi anulate', a precizat Daniel Funeriu.

El a susţinut că în urma discuţiilor cu sindicatele, ministerul va prezenta punctul de vedere oficial.

Ministrul Educaţiei a mai spus că toţi liderii sindicali au confirmat prezenţa la întâlnirea din data de 5 ianuarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite