Dăncilă îi cere ministrului Justiţiei să finalizeze urgent propunerile de modificare a legislaţiei penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Premierul Viorica i-a cerut joi, în şedinţa de Guvern, ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să finalizeze  „în regim de urgenţă” analiza care vizează legislaţia penală în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave. Dăncilă i-a mai cerut lui Birchall propuneri pentru interzicerea eliberării condiţionate în cazurile grave.

„La Ministerul Justiţiei a fost declanşată o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave. Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare şi completare a legislaţiei privind mai multe aspecte: interzicerea posibilităţii de eliberare condiţionată pentru infracţiuni grave şi foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani faţă de persoane vulnerabile, şi stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari, clarificarea competenţelor organelor judiciare şi a altor aspecte din legislaţie, astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii”, a declarat premierul, la începutul şedinţei Executivului, informează g4media.ro. 

Dăncilă a cerut ministrului Justiţiei să vină cu propuneri de modificare a legii cât mai repede.

„Solicit ministrului Justiţiei să finalizeze analiza în regim de urgenţă, astfel încât, în cel mai scurt timp, să formuleze propuneri de modificare şi completare a legislaţiei. Aşa cum v-am spus, vom lua toate măsurile necesare pentru funcţionarea corectă a instituţiilor răspunzătoare de siguranţa cetăţeanului şi pentru întărirea luptei împotriva criminalităţii”, a tansmis Dăncilă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite