Dan Voiculescu nu a fost încă operat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dan Voiculescu, internat sub pază la Spitalul Universitar din Capitală, nu a fost încă operat. Aşa anunţă surse medicale citate de Mediafax, potrivit cărora starea mogulului este aceeaşi.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat pentru 18 iulie decizia privind eliberarea condiţionată a omului de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA. În prima instanţă, decizia a fost de eliberare condiţionată a omului de afaceri.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, marţi, contestaţia formulată de procurori la decizia magistraţilor Judecătoriei sector 5, care în 8 iunie au stabilit că omul de afaceri poate fi liberat condiţionat, potrivit News.ro. Dosarul este judecat de magistratul Josefina Pârvu.

„Stăruitor în muncă”

La şedinţa de judecată din 8 iunie, avocatul lui Dan Voiculescu a susţinut, la Judecătoria Sector 5, că acesta a arătat "stăruinţă în muncă" în penitenciar şi că omul de afaceri "nu trebuie îndreptat, pentru că are o educaţie solidă", în timp ce procurorul DNA a spus că Voiculescu a avut doar 57 de zile câştigate prin muncă, restul de peste 300 de zile fiind câştigate prin elaborarea de lucrări ştiinţifice pentru care nu există nicio dovadă că au fost redactate în penitenciar.

Judecătoria Sectorului 5 motivează decizia de liberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu arătând că acesta "a dat dovadă de stăruinţă în muncă” prin participarea la activităţi lucrative şi intelectuale, a avut un comportament exemplar în conformitate cu normele instituţionale şi o atitudine respectuoasă faţă de personalul unităţii, a participat constant la activităţile educaţionale, a conferenţiat la dezbaterea cu tema "Stări, emoţii, comportament uman şi a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizite.

Judecătorii arată că până la 24 mai, Dan Voiculescu a executat în total 1.408 zile din cele 3.653 (10 ani) pe care le avea de executat în dosarul ICA, depăşind limita minimă de 1.217 zile care reprezintă o treime din durata pedepsei. Dintre cele 1.408 zile, 387 se consideră executate în urma muncii prestate şi în urma redactării de lucrări ştiinţifice.

Condamnarea

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsa.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, unusprezece cărţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite