Dan Voiculescu, mesaj de după gratii pentru Adrian Năstase: „Trăim într-o dictatură care se apropie de final“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiculescu, fostul lider PC, i-a trimis lui Adrian Năstase, proaspăt eliberat, un mesaj prin intermediul site-ului său. Voiculescu i-a spus fostului premiercă se bucură mult pentru el şi pentru familia luişi i-a vorbit despre viitor.

Adrian Năstase, fost premier al României, a fost eliberat joi din închisoare după 500 de zile de stat în penitenciar, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Dan Voiculescu, proaspăt condamnat la închisoare, i-a transmis lui Năstase un mesaj postat pe site-ul personal al fostului lider PC.

Vă prezentăm mesajul:

„Adriane, mă bucur mult pentru tine şi familia ta. O vorbă din strabuni spune: «Nu-i da românului cât poate să ducă». Trăim într-o dictatură care se apropie de final şi sunt convins că după aceea vor fi multe de construit în ţara noastră“.

Adrian Năstase, încarcerat de pe 6 ianuarie
 
Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, după contopirea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele „Trofeul calităţii" şi „Zambaccian", să adauge un spor de şase luni la pedeapsa de patru ani pe care o executa fostul premier de pe 6 ianuarie.
 
Din pedeapsa lui Adrian Năstase a fost scăzută perioada în care a stat în penitenciar, respectiv nouă luni (272 de zile), de pe 20 iunie 2012 până pe 18 martie 2013, când a executat pedeapsa de doi ani primită în dosarul „Trofeul calităţii".
 
Curtea Supremă i-a condamnat pe 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat în aceeaşi zi.
 
Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii". El a fost încarcerat pe 26 iunie 2012 şi pus în libertate pe 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

CITIŢI ŞI:

Cum motivează DNA contestaţia la eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase: Nu există dovezi „temeinice de îndreptare a condamnatului”

Adrian Năstase a ieşit din penitenciar
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite