Dan Voiculescu, despre mitul averii ascunse şi conturile Crescent: „Tot ce am realizat în viaţă, am realizat prin muncă, multă şi cinstită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu FOTO Adevărul
Dan Voiculescu FOTO Adevărul

Dan Voiculescu a reacţionat din închisoarea Rahova la denunţul făcut de judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare. Într-o postare pe blog, susţine că averea ascunsă a sa este un mit.

Dan Voiculescu a reacţionat la un articol publicat de „Adevărul”: Camelia Bogdan, plângere penală la DNA împotriva unor magistraţi pe care-i acuză că tergiversează confiscarea averii lui Dan Voiculescu din Cipru”

Judecătoarea Camelia Bogdan a făcut o plângere la DNA împotriva preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei şi a unor inspectori din cadrul Inspecţiei Judiciare. Magistratul susţine că aceştia ar fi vinovaţi de infracţiunea de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare. Potrivit surselor citate, Camelia Bogdan arată în plângerea penală că totul a început sub forma unor impedimente ce au survenit pe parcursul punerii în executare a  ordinului de indisponibilizare în vederea confiscării sumelor de bani din decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu, privind suma de 60 de milioane de euro.

Redăm integral postarea lui Dan Voiculescu

Un mit alimentat constant de adversarii mei timp de 26 de ani a fost spulberat de instituţiile statului român şi de cele internaţionale.

Mitul averii ascunse a lui Voiculescu, conturile Crescent şi fabuloasa construcţie creată în jurul conturilor lui Ceauşescu nu mai pot fi astăzi alimentate, iar propagandiştii nu mai ştiu ce să inventeze.
În 2014, am promis opiniei publice, românilor care mai aveau suspiciuni şi celor care mă acuzau că m-am îmbogăţit din banii poporului că rezultatul acestor investigaţii va demonstra că tot ce am realizat în viaţă, am realizat prin muncă, multă şi cinstită.
Şi aşa am făcut. Am formulat nenumărate adrese, toate însoţite de reveniri prin care am solicitat informaţii la care aveam dreptul ca oricare cetăţean al acestei ţări solicitând să mi se comunice rezultatul:

1.    Cercetărilor extraordinare facute de INSTITUŢIILE NAŢIONALE menţionate în DP 888/A/08.08.2014

  • Am înţeles că nicio instituţie din cele menţionate de Camelia Bogdan nu ar fi informat că ar fi găsit bunuri mobile şi imobile sau conturi ale societăţilor comerciale la care eu să figurez ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate, altele decât cele declarate de mine.
  • Tuturor acestor instituţii le-am solicitat să respecte legea şi dispozitiile deciziei de condamnare, să realizeze aceste verificări şi să comunice instituţiilor abilitate rezultatele obţinute.

2.    Investigaţiei realizate LA NIVEL INTERNAŢIONAL de către Biroul pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare din cadrul Ministerului Justiţiei prin intermediul REŢELEI DE RECUPERARE a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene.

  • Care s-a încheiat iar singurul răspuns primit a fost cel din Cipru care spune: ”Cât despre proprietăti sau alte bunuri deţinute, autorităţile din Cipru nu au identificat niciuna dintre persoanele fizice menţionate ca proprietari de bunuri mobile sau imobile pe teritoriul Ciprului. Pentru identificarea conturilor bancare ale persoanelor fizice menţionate este necesară transmiterea unei comisii rogatorii internaţionale.”

3.    COMISIILOR ROGATORII INTERNAŢIONALE înfiinţate LA SOLICITAREA MEA.

  • Pentru a înlatura orice îndoială, în luna septembrie 2015 am solicitat instituţiei responsabile cu punerea în executare a hotărârii de condamnare să trimită în întreaga lume comisii rogatorii care să identifice conturile bancare ale mele, ale fiicelor mele şi ale societătilor la care familia mea este acţionar.

Toate au confirmat că nu am societăţi, conturi, bunuri mobile şi imobile ascunse, în ţară sau în străinătate.
Asadar, este aberant să afirmi că cineva tergiversează confiscarea averii mele din Cipru care … NU EXISTĂ (aşa cum instituţiile naţionale şi internaţionale confirmă).
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite