Dan Voiculescu: Cred că DNA a încercat să pună presiune pe judecătorul Mustaţă. Nu îl cunosc pe magistrat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu precizează că este într-o luptă politică „pe viaţă şi pe moarte” FOTO Mediafax
Dan Voiculescu precizează că este într-o luptă politică „pe viaţă şi pe moarte” FOTO Mediafax

Dan Voiculescu a depus o sesizare la Parchetul General prin care a cerut să se facă o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a precizat că acţiunea de marţi a procurorilor este o presiune asupra judecătorului Stan Mustaţă care urma să dea o sentinţă în dosarul ICA. Magistratul Mustaţă a fost ridicat în această dimineaţă de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la audieri. Ulterior, acesta a fost pus sub urmărire penală.

„Eu am semnat azi şi am trimis, prin intermediul avocatului Mateuţ, o sesizare la Parchetul General prin care l-am rugat pe procurorul general să facă o anchetă la DNA. Acest DNA nu este deasupra legii, nu este Dumnezeu pe pământ”, a precizat omul de afaceri. 

Acesta a precizat că în sesizare cere să se meargă pe trei direcţii, respectiv cine a hotărât această formă de aducere în forţă a judecătorului Mustaţă la DNA, dacă este vorba despre un şantaj sau dacă există un grup infracţional organizat.

„Este de datoria Ministerului Justiţiei să facă o comisie de anchetă. Dacă va considera că nu este necesar, voi face o sesizare şi la Parlament care va declanşa această anchetă. Este intolerabil, ilegal să existe suspiciuni asupra unei instituţii cum este DNA. Iar ancheta poate dovedi dacă suspiciunile sunt fapte sau nu”, a mai spus fondatorul PC.

Totodată, Dan Voiculescu a readus în discuţie faptul că este un adversa politic al lui Traian Băsescu, încă din 2007, moment în care „s-a declanşat o luptă politică, pe viaţă şi pe moarte între mine şi Băsescu”.

„Această bătălie politică a mea a antrenat suferinţe pentru oameni care nu au nicio vină şi aici mă refer la profesori universitari, la preşedintele Comisiei de Ştiinţe Agricole, la profesorul Mencinicopshi. Mă refer la o categorie de oameni care sunt victime colaterale ale disputei mele cu Traian Băsescu. Mai nou, văd că judecătorii, care şi ei sunt implicaţi în dosarul meu, pe de o parte nu ştiu cum să fugă de el, iar dacă nu reuşesc, sunt prinşi într-un fel de coincidenţe care nu au nicio explicaţie”, a mai spus Voiculescu.

El a mai precizat că judecătoarea Viorica Dinu a fost acuzată că în urmă cu un an si jumătate ar fi luat mită, iar „dosarul ei a stat într-un sertar care urma să se judece când era nevoie, adică atunci când trebuia să judece dosarul meu”.

„Astăzi de dimineaţă, când trebuia să se judece dosarul meu, judecătorul Mustaţă a fost dus la audieri. Cred că în ultimele ore s-a întâmplat ceva grav şi a trebuit dus la DNA”, a spus acesta.

Fondatorul PC a ţinut să precizeze că nu îl cunoaşte pe judecătorul Stan Mustaţă, acesta fiind doar „judecătorul care îl judecă pe Dan Voiculescu. Nu nu am nici măcar prieteni care să-l cunoască. Cred ca DNA-ul a încercat o presiune asupra judecătorului Mustaţă”. 

Magistratul Mustaţă, ridicat de procurori de la Curtea de Apel

Judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de procurorii DNA de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la audieri fiind acuzat, alături de alte cinci persoane printre care şi un grefier. 

Anchetatorii precizează că, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele şase persoane ar fi constituit sau aderat la grupul infracţional „în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare/folosire în orice mod - direct sau indirect - de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale”.

Dosarul „ICA”, amânat două săptămâni

Dan Voiculescu este aşteptat, pe 13 mai, la Curtea de Apel Bucureşti când magistraţii urmează să se pronunţe cu privire la două cereri depuse la dosar, printre care şi cererea de anulare a privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentări (ICA). În acest dosar, omul de afaceri a fost condamnat iniţial la cinci ani de închisoare.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Stan Mustaţă, magistratul care judecă dosarul ICA, urmărit penal:„Sigur că-mi este frică dacă voi fi arestat“. Dan Voiculescu cere o anchetă la DNA

Judecătorul Stan Mustaţă a fost pus sub învinuire pentru acte de corupţie după dimineaţă a fost ridicat de procurori şi dus la sediul DNA pentru a fi audiat. La ieşirea din sediul DNA, magistratul a declarat că procurorii susţin că un prieten de-al său s-ar fi întâlnit cu un apropiat de-al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul „ICA”. Voiculescu cere un control la DNA.

Procesul lui Voiculescu a fost amânat, după ce judecătorul Mustaţă a fost dus la audieri

Magistraţii urmează să acorde un nou termen în dosarul „ICA” după ce unul dintre judecători a fost ridicat de procurorii anticorupţie şi dus la audieri. În acest caz, Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite