Dan Nica: "Alegerile au fost fraudate şi vom dovedi acest lucru!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nica
Dan Nica

Deputatul PSD Dan Nica, fost Ministru al Administraţiei şi Internelor, a declarat, marţi, că cel de-al doilea tur de scrutin a fost fraudat şi că Traian Băsescu a câştigat pe nedrept preşedinţia României.

„A existat fraudă electorală, votul de duminică fiind un astfel de vot. O primă metodă de a demonstra acest lucru este votul din Diaspora, acolo unde avem declaraţii ale persoanelor care nu şi-au exercitat dreptul de vot, dar care, totuşi, apar pe liste ca persoane care au votat”, a spus Dan Nica într-o conferinţă de presă.

Fostul Ministru al Administraţiei şi Internelor a mai precizat că au existat şi voturi multiple. „La secţiile de votare din străinătate s-a votat masiv, 10% din sufragii fiind multiple. Am verificat acest lucru prin codul numeric personal al acelor persoane şi ne-am convins că este adevărat”, a completat deputatul PSD, care a mai spus că la secţia 136 din Italia a fost vorba de un vot multiplu, acolo existând astfel de dovezi.

Mai mult, am găsit şi în ţară voturi multiple şi suntem în plin proces de dovedire a acestui lucru”, a continuat Dan Nica, care a adăugat că Traian Băsescu a primit sufragii şi din partea unor persoane decedate: „Fostul secretar de stat Ion Marin, care a murit în 2006, a votat în 2009. Am codul numeric personal (CNP) şi datele sale personale şi vă pot spune că astfel de cazuri nu sunt singulare. Noi le vom pune la dispoziţia Curţii Constituţionale”.

Dan Nica a mai declarat: „Procesele verbale au fost falsificate în multe secţii. În judeţu Giurgiu, la secţia 273 din Valea Dragului, multe buletine de vot anulate au fost trecute în dreptul altui candidat”

În opinia deputatului PSD, în sectorul 3 din Capitală au fost eliberate cărţi de identitate false deoarece „foarte mulţi cetăţeni locuiesc la aceeaşi adresă”. Referitor la acest lucru, Nica a spus: „Este vorba de cetăţeni moldoveni care locuiesc în Bucureşti la o singură adresă. Ca un exemplu, vă pot spune că, pe strada Peleş, nr 8, sunt persoane plecate la muncă, în străinătate, dar acestea apar pe listele de vot ca cetăţeni care şi-au exercitat acest drept”.

Dan Nica a precizat că în sectorul 3 din Bucureşti au fost persoane care au votat pe listele permanente, deşi acestea nu aveau cum să-şi exercite acest drept. Fostul Ministru al Administraţiei şi Internelor a cerut arestarea şefului Biroului de Evidenţa Populaţiei din sectorul 3 al Capitalei, pe motiv că ar fi fost eliberate cărţi de identitate false.

Dan Nica a declarat că materialele pe care PSD le deţine în acest moment cu privire la fraudarea alegerilor vor fi puse la dispoziţia presei, pentru a se vedea că a fost o fraudă electorală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite