Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare: „Dacă vreţi să vedeţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron al OTV Dan Diaconescu - încarcerat în martie 2015 după ce a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru şantaj - a fost pus în libertate, miercuri seară, după ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea sa condiţionată.

În faţa penitenciarului, Dan Diaconescu le-a transmis jurnaliştilor şi celor care îl aşteptau: "Dacă vreţi să vedeţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partide de succes!". 

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu să fie liberat condiţionat din închisoare, după ce a executat, la Penitenciarul Rahova, 2 ani şi 8 luni din pedeapsă.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au respins contestaţia procurorilor DNA şi au menţinut astfel decizia luată de Judecătoria Sectorului 4, de eliberare condiţionată a lui Dan Diaconescu.

 Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă, astfel că Dan Diaconescu va putea pleca din Penitenciarul Jilava imediat după ce instanţa va transmite unităţii de detenţie decizia luată miercuri.

Judecătoria Sectorului 4, prima intanţă care a decis că Dan Diaconescu poate fi liberat condiţionat, arăta în motivare că acesta „şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale” şi a primit 186 de zile compensatorii, având executată partea de pedeapsă care îi permite să ceară punerea în libertate.

Condamnat pentru şantaj

În martie 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. 

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani după ce iese din închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite