Dan Adamescu, audiat de DNA în urma unui denunţ al lui Dinel Staicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie FOTO Mediafax
Dan Adamescu a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie FOTO Mediafax

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost audiat, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în urma unui denunţ formulat de Dinel Staicu.

Dinel Staicu le-ar fi spus procurorilor că o avocată i-ar fi cerut bani lui Dan Adamescu pentru a interveni pe lângă magistraţi în favoarea lui, potrivit digi24.ro.

Dan Adamescu este implicat într-un dosar de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de patru judecători ai Tribunalului Bucureşti.

Acuzaţiile aduse de procurorii DNA

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), judecătorul Mircea Moldovan va fi judecat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, Moldovan este acuzat şi pentru şapte infracţiuni de luare de mită, dintre care trei în formă continuată, mai arată procurorii DNA.

La rândul lor, magistraţii Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian-Sorin Viziru au fost trimişi în judecată pentru luare de mită.

În cazul afaceristului Dan Adamescu, procurorii au decis trimiterea acestuia în judecată pentru două infracţiuni de dare de mită. În schimb, Iosif Armaş va fi judecat de magistraţi pentru dare de mită în formă continuată (trei acte materiale).

Monica-Angela Borza, practician în insolvenţă, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la două infracţiuni de luare de mită şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, iar Ilie Preda, tot practician în insolvenţă, va fi judecat pentru dare de mită şi complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată (patru acte materiale).

De asemenea, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu, practicieni în insolvenţă, vor fi judecaţi pentru dare de mită în formă continuată. Aceeaşi acuzaţie i se aduce şi lui Gabriel Hanganu.

Dosare preferenţiale în schimbul unor sume de bani

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei patru magistraţi ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri atât personal cât şi prin intermediari. De exemplu, în schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecătorul Mircea Moldovan s-ar fi angajat să atribuie preferenţial, unor societăţi sau unor practicieni în insolvenţă, anumite „dosare bune”. 

„Prin sintagma «dosare bune» în materie de insolvenţă se înţelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obţinerea unor venituri substanţiale de către societatea de insolvenţă”, potrivit anchetatorilor.

DNA arată că, în alte cazuri, oferta s-ar fi materializat în prezentarea importanţei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar.

Valoarea mitei primită de cei patru judecători

Procurorii arată că judecătorul Mircea Moldovan a fost cel care ar fi obţinut, de departe, cele mai multe bunuri şi  cei mai mulţi bani. Valoarea mitei calculată de anchetatori ajunge la aproape 30.000 de lei.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Omul de afaceri Dan Adamescu, urmărit penal de procurorii DNA în dosarul în care au fost arestaţi patru judecători pentru corupţie

Omul de afaceri Dan Adamescu este urmărit penal pentru că ar fi mituit doi dintre cei patru judecători arestaţi zilele trecute pentru corupţie. Acesta s-a prezentat joi la DNA, unde a stat aproximativ trei ore, fiind citat de procurori după ce miercuri au fost făcute percheziţii la locuinţa şi la sediile unor firme ale sale.

Judecătorii şpăgari şi Dan Adamescu, turnaţi la DNA de avocatul sinucigaş

George Claudiu Dumitru, avocatul lui Dan Grigore Adamescu, care s-a sinucis luni la metrou, este cel care a furnizat procurorilor anticorupţie probe împotriva celor patru judecători acuzaţi de fapte de corupţie.

Cum a profitat Dan Adamescu de judecătorii corupţi. Omul de afaceri şi magistraţii au fost turnaţi la DNA de avocatul sinucigaş

Al doilea cel mai bogat român, afaceristul Dan Adamescu, este urmărit penal pentru că ar fi mituit magistraţi de la Tribunalul Bucureşti pentru a primi soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Omul de afaceri Iosif Armaş a fost audiat în dosarul în care au fost arestaţi pentru fapte de corupţie patru judecători

Omul de afaceri Iosif Armaş s-a prezentat, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost arestaţi sub acuzaţia că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă. Acesta este al doilea afacerist audiat în acest dosar. Primul, Dan Adamescu, a fost pus săptămâna trecută sub acuzare pentru dare de mită.roventa

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite