Membru al guvernului britanic: „Daily Mail” a publicat articole „neadevărate” despre imigranţii români

Membru al guvernului britanic: „Daily Mail” a publicat articole „neadevărate” despre imigranţii români

Pe 1 ianuarie, „Daily Mail” îşi anunţa cititorii că toate biletele de avion din România spre Marea Britanie au fost cumpărate

Daily Mail a publicat materiale "absurde" şi "total neadevărate" despre imigranţii români şi bulgari, afirmă lordul Wallace of Saltaire, reprezentantul Guvernului britanic în Camera Lorzilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Daily Mail” a publicat materiale „absurde” şi „total neadevărate” despre imigranţii români şi bulgari, afirmă lordul Wallace de Saltaire, reprezentantul Guvernului britanic în Camera Lorzilor.

Membri ai Camerei Lorzilor i-au recomandat, luni, lordului Wallace de Saltaire să transmită miniştrilor Guvernului britanic să nu utilizeze un limbaj inflamator în dezbaterile despre minorităţile etnice.

Însă reprezentatul Guvernului britanic în Camera Lorzilor a replicat că problema ar trebui adusă în atenţia "redactorului-şef al publicaţiei Daily Mail" mai degrabă decât Guvernului.

„A existat un limbaj absurd şi unele articole total neadevărate, în decembrie, despre suplimentarea curselor aeriene, a autocarelor şi aşa mai departe. Este o situaţie foarte nefericită într-o societate deschisă, liberă şi democratică”, a subliniat politicianul liberal-democrat.

Ca niciodată, România a fost subiectul cu care presa britanică a început anul. În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, tabloidele şi ziarele quality deopotrivă aveau primele pagini destinate subiectului despre „invazia“ care urma să se petreacă în următoarele ore, când primele avioane şi autocare pline de români şi de bulgari trebuiau să ajungă în Marea Britanie şi să-i „cotropească“.

Asta după ce nouă state europene printre care şi Regatul Unit au ridicat în prima zi din 2014 restricţiile de pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor. De departe, cei mai speriaţi de o posibilă invazie au fost britanicii, convinşi că românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă se vor urca în primul avion cu destinaţia Anglia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările