Daily Mail: Hunter Biden, fiului preşedintelui SUA, a fost angajat de Puiu Popoviciu ca să-l scape de dosarul de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden Foto Getty Images
Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden Foto Getty Images

Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA, a fost angajat de Puiu Popoviciu în 2016 pentru a-l scăpa de dosarul de corupţie instrumentat de DNA, pentru aceasta folosindu-se de contactele tatălui său, pe atunci vicepreşedinte, şi ale unui Louis Freeh, fost şef al FBI. Informaţia a fost publicată de Daily Mail, care prezintă o serie e-mailuri între Hunter Biden şi Louis Freeh.

Hunter Biden a fost angajat la începutul anului 2016 ca parte a unei campanii de influenţă pentru a convinge procurorii anticorupţie să încheie un acord sau să renunţe la caz. Daily Mail a precizat că mail-urile din laptopul pierdut al lui Hunter arată modul în care acesta s-a folosit de legăturile sale pentru a planifica o campanie de propagandă în favoarea lui Popoviciu.

Popoviciu a fost menţionat pentru prima dată în mail-urile lui Hunter în septembrie 2015, când acesta lucra la firma Boies Schiller Flexner. A mai fost menţionat apoi în 2016, când era la un pas de condamnare şi când americanii ar fi căutat să obţină sprijin de la ambasdorul Hans Klemm pentru o întâlnire cu procurorii români.

Nimic însă din acest plan nu s-a concretizat, precizează o sursă pentru Daily Mail, citată de Hotnews.

„Toate ideile discutate în acest e-mail, inclusiv pregătirea unui plan de presă, nu au fost niciodată puse în aplicare sau executate. Erau discutate ca parte a unei strategii potenţiale, care depindea în totalitate de programarea unei întâlniri cu guvernul român asupra cazului. Dar acea întâlnire nu a fost niciodată programată şi nu s-a întâmplat niciodată, deoarece guvernul român a refuzat”, a declarat un membru al echipei juridice a lui Popoviciu pentru publicaţia britanică.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017. El a primit 7 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în cazul dosarului în care este acuzat de corupţie. Acuzaţiile vizau asocierea firmei sale SC Baneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite