Dacian Cioloş l-a eliberat din funcţie pe preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO gov.ro
Dacian Cioloş FOTO gov.ro

Prim-ministrul Dacian Cioloş a semnat decizia prin care Birtalan Jozsef este eliberat din funcţia de preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici, atribuţiile sale urmând să fie exercitate de către vicepreşedintele ANFP, Cristian Vasile Bitea până la numirea unui nou şef al instituţiei.

Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost publicată decizia prin care Adrian Sanda a fost demis de la conducerea Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, atribuţiile sale fiind preluate, interimar, de către subsecretarul de stat Octav Bjoza.

Sanda a fost ridicat de procurori, miercuri, şi dus la audieri la Parchetul instanţei supreme, după percheziţii la Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, în dosarul privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari.

Adrian Sanda a fost numit în funcţie în aprilie 2014 de către premierul de atunci, Victor Ponta. El a preluat funcţia de la un alt social-democrat, Victor Socaciu. Sanda a mai condus Secretariatul şi în timpul Guvernului Năstase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite