Cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter în judeţul Buzău, la 135 de kilometri adâncime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora 10.39, în judeţul Buzău, la o adâncime de 135,4 kilometri, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (şapte kilometri), Întorsura Buzăului (37 de kilometri), Covasna (40 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri) şi Slănic (48 de kilometri).

Conform seismologilor, mişcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 135. 4 kilometri, în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind localizat în judeţul Buzău.

Tot miercuri, la ora 10.16, a avut loc un alt cutremur cu magnitudine 2.2 pe scara Richter, produs în judeţul Braşov, la o adâncime  de  12 kilometri, în timp ce marţi, în judeţul Buzău, s-au înregistrat trei cutremure cu magnitudini de 2 la o adâncime de doar 4, 5 kilometri, de 2.2ş i 2. 6 pe scara Richter.

De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău - Vrancea, cel din Galaţi fiind al şaisprezecelea.

În 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 şi 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8. În 10 august, în zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite