Cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter în judeţul Buzău, la 135 de kilometri adâncime

Cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter în judeţul Buzău, la 135 de kilometri adâncime

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora 10.39, în judeţul Buzău, la o adâncime de 135,4 kilometri, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (şapte kilometri), Întorsura Buzăului (37 de kilometri), Covasna (40 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri) şi Slănic (48 de kilometri).

Conform seismologilor, mişcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 135. 4 kilometri, în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind localizat în judeţul Buzău.

Tot miercuri, la ora 10.16, a avut loc un alt cutremur cu magnitudine 2.2 pe scara Richter, produs în judeţul Braşov, la o adâncime  de  12 kilometri, în timp ce marţi, în judeţul Buzău, s-au înregistrat trei cutremure cu magnitudini de 2 la o adâncime de doar 4, 5 kilometri, de 2.2ş i 2. 6 pe scara Richter.

De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău - Vrancea, cel din Galaţi fiind al şaisprezecelea.

În 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 şi 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8. În 10 august, în zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.
citeste totul despre: