Cutremur de 4,7 pe Richter în Vrancea. Seismul a fost resimţit şi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cutremur de 4.7 pe Richter s-a produs în Vrancea FOTO Adevărul
Un cutremur de 4.7 pe Richter s-a produs în Vrancea FOTO Adevărul

Un cutremur de 4,7 pe scara Richter s-a produs luni, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul s-a resimţit şi în Bucureşti.

Cutremurul a avut loc la ora 17.49 în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, având magnitudinea de 4,7 pe Richter şi o adâncime de 140 de kilometri.

Seismul a avut loc la o distanţă de 141 kilometri de Bucureşti, 53 kilometri de Sfântu Gheorghe şi 15 kilometri de Comandău. Acesta este cel mai puternic cutremur din anul 2015 care a avut loc în România.

Cutremurul s-a resimţit, la intensitate redusă în Bucureşti, Focşani, Brăila şi Galaţi, a precizat Constantin Ionescu, directorul INFP, adăugând că acesta e cel mai mare cutremur produs în acest an în România.


Localizarea pe hartă a cutremurului produs luni, 16 martie FOTO infp.ro

cutremur 16 martie 2015
cutremur 16 martie 2015

Trei cutremure în doar 24 de ore pe 15 martie

Trei cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 3,1 şi 3,9 pe scara Richter, au fost înregistrate în zona seismică Vrancea pe data de 15 martie 2015. Două dintre acestea au avut epicentrul în judeţul Vrancea, iar unul în judeţul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an de până luni, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, s-a produs pe 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite