Un cutremur de 3,5 pe Richter s-a produs, luni, în zona Vrancea

Un cutremur de 3,5 pe Richter s-a produs, luni, în zona Vrancea

Cutremurul s-a produs luni dimineaţa, la ora 8.00 FOTO Adevărul

Un cutremur de magnitudine 3,5 pe Richter s-a produs, luni dimineaţa, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul de magnitudine 3,5 pe Richter s-a produs la ora 08.00, la o adâncime de 119 kilometri.

Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Covasna (36 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri), Focşani (58 de kilometri) şi Vălenii de Munte (58 de kilometri).

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii ani. 

Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. 
 
Tot în Vrancea, pe 6 octombrie 2013, a avut loc un cutremur de 5,5 pe Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările