Cutremur de 3,2 grade în zona seismică Vrancea

Cutremur de 3,2 grade în zona seismică Vrancea

Cel mai mare cutremur din anul acesta, 4,4 grade pe scara Richter, a fost înregistrat duminică. FOTO: Arhivă Adevărul

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc marţi seară, la ora 21.18, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 117 de kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul de 3,2 grade pe scara Richter intra în categoria cutremurelor de nivel mediu.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (38 de kilometri), Târgu Secuiesc (53 de kilometri), Vălenii de Munte (53 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri) şi Buzău (57 de kilometri).

De asemenea, un cutremur cu o intensitate asemănătoare a avut marţi după-amiază şi în Bulgaria, în apropiere de Plovdiv, fără a fi resimţit pe teritoriul român.

În zonă seismică Vrancea au mai fost înregistrate anul acesta nouă cutremure. Cel mai mare ca magnitudine s-a produs duminică seară şi a avut 4,4 grade pe Richter.

În decembrie 2013, în aceeaşi zonă au fost înregistrate 21 de cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,9 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cutremur de 3,1 grade în zona Vrancea

Un cutremur cu de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 14.50, în zona Vrancea, la o adâncime de 93 de kilometri. Duminică, tot în Vrancea, a avut loc un cutremur de 4,4 grade, cel mai mare care s-a produs în România în acest an.

Cutremur de 4,4 grade în Vrancea, cel mai mare din acest an

Un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică seară, la ora 20.25, în judeţul Buzău, din zona seismică Vrancea, la o adâncime de 137 de kilometri, informează Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), potrivit Mediafax. 

 
Un cutremur de 3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 00.17, în zona Vrancea, la o adâncime de 129 de kilometri. Seismul este al treilea într-un interval de aproximativ 12 ore.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările