Cutremur de 3 pe scara Richter înregistrat în zona seismică Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter a fost înregistrat în primele secunde ale zilei de sâmbătă de Institutul Naţional de Fizica Pământului în zona Vrancea. Seismul nu a fost simţit în oraşele învecinate epicentrului.

Cutremurul, cu magnitudinea de 3 pe scara Richter, nu s-a simţit în niciunul dintre oraşele apropiate de epicentru. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat la ora 0:00 şi 16 secunde la o adâncime de 93,9 kilometri. Cea mai apropiată localitate de epicentru este comuna Lacul Negru din Judeţul Focaşani

De la începutul anului au fost înregistrate peste 40 de seisme de mică magnitudine în România în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş. Doar două dintre mişcările telurice au avut magnitudini peste 4 pe scara Richter respectiv un cutremur pe 1 martie cu o magnitudine de 4 pe scara Richter şi altul pe 7 ianuarie cu o magnitudine de 4,1 pe scara Richter. Ambele au avut epicentrul în zona seismică Vrancea. 

Seismologii încadrează cutremurele mai mici de 4 pe scara Richter drept mişcări seismice minore care sunt uneori sesizate însă foarte rara ajung să producă pagube. Statisticile arată că, anual, pe glob se produc aproximativ 49.000 de astfel de mişcări seismice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite