UPDATE Curtea Supremă a amânat pronunţarea în dosarul Turceni-Rovinari. Victor Ponta şi Dan Şova îşi vor afla sentinţele în 4 aprilie

UPDATE Curtea Supremă a amânat pronunţarea în dosarul Turceni-Rovinari. Victor Ponta şi Dan Şova îşi vor afla sentinţele în 4 aprilie

Imagine de arhivă, Dan Sova prezentându-se la Curtea Supremă la un termen din dosarul Turceni-Rovinari

Curtea Supremă este aşteptată pronunţe sentinţa în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală, iar Dan Şova la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri. Procurorii DNA au cerut pedepse cu închisoarea pentru cei doi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Curtea Supremă a amânat pentru data de 4 aprilie pronunţarea sentinţei pentru inculpaţii din dosarul Turceni-Rovinari, printre care se află şi fostul prim-ministru Victor Ponta şi fostul ministru Dan Şova.


La ultima înfăţişare din acest dosar procurorii DNA au cerut pedepse grele cu înshisoarea pentru cei doi: pentru Dan Sova au cerut o pedeapsă spre limita maximă, ceea ce ar însemna 12 ani de închisoare pentru fostul ministrul al Transporturilor, iar pentru Victor Ponta o pedeapsă spre limita minimă, ceea ce echivalează cu maxim 6 ani de închisoare pentru fostul prim-ministru. 

Prezenţi în sala de judecată la ultimul termen, cei doi inculpaţi în acest dosar au avut comportamente diametral opuse: dacă Victor Ponta a preferat să ignore complet pledoaria procurorului de caz, Dan Şova a fost mult mai nervos, consultându-se în permanenţă cu avocaţii săi şi reacţionând deseori la acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

În dosarul "Turceni - Rovinari", procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SĂ (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la dată faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: