Senatorul Marius Isăilă, condamnat la 5 ani şi 4 luni pentru şpagă. Parlamentarul candida la Bacău pentru un post de deputat pe listele PRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PRU Marius Isăilă, acuzat de trafic de influenţă privind blocarea unui control ANAF şi atribuirea de contracte pe bani publici, a fost condamnat, joi, la cinci ani şi patru luni de închisoare. Decizia instanţei supreme este definitivă.


Update Senatorul Marius Isăilă a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isăilă, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi efectuarea a 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, instanţa supremă a menţinut decizia anterioară, de confiscare a sumei de 180.000 de euro, mita primită de Isăilă de la un om de afaceri pentru a intervini in vederea stoparii unui control la ANAF la firma unui om de afaceri.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Senatorul Marius Isăilă candidează la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat de Bacău, din partea PRU, potrivit news.ro.

Lacrimile parlamentarului

Curtea Supremă va da astăzi sentinţa definitivă într-unul din cele mai mediatizate dosare de corupţie în care este implicat un parlamentar. Senatorul Marius Isăilă s-a plâns în faţa magistraţilor că îi este foarte greu şi că are doi copii. Parlamentarul contestă o condamnare la 4 ani de închisoare.

Senatorul Marius Isăilă (42 de ani) a plans la începutul acestei săptămâni în faţa Completului de 5 judecători de la Curtea Supremă atunci când a avut ultimul cuvânt. Parlamentarul contestă pentru o condamnare de 4 ani cu executare pentru trafic de influenţă. Procurorii DNA spun că ar fi luat o  şpagă de 180.000 de euro pentru intervenţii la Garda Financiară. Isăilă a susţinut, cu ochii în lacimi, că este nevinovat şi a  dat vina pe procuror, care l-ar fi provocat.

„Am doi copii acasă şi îmi este foarte greu. M-am prăbuşit când am văzut decizia primei instanţe. Procurorul a avut o atitudine vădit refractară. Mi-a zis clar că ăsta este preţul plătit pentru că am plecat de la PD la PSD. O să accept decizia pentru că nu am făcut nimic care să contravină legii”, a arătat senatorul. Procurorul DNA a arătat judecătorilor că sunt probe care dovedesc că Isăilă ar fi primit şpagă 180.000 de euro. El a cerut condamnarea parlamentarului la o pedeapasă cu închisoarea îndreptată spre maximum prevăzut de lege, 10 ani. 

Pledoaria complicelui

Celălalt inculpat din dosar, Cristian Ene, fost consilier personal al lui Isăilă, a susţinut că-i pare rău de fapta comisă. „Ştiu că nu sunt putred până în măduva oaselor. Sunt în rahat, dar încerc tot posibilul să stau drept, să nu-mi intre în gură”, a spus Ene. Fostul consilier parlamentar a colaborat cu DNA, a recunoscut acuzaţiile şi a fost condamnat în faza de fond la doi ani de închisoare cu suspendare. 

Isăilă a ajuns celebru după ce mai multe detalii au ieşit la iveală din dosarul său. Când a simţit că anchetatorii sunt pe urmele sale, senaorul  a apelat la câţiva prieteni din Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI (DIPI), cunoscut ca „Doi şi-un sfert”, pentru a afla dacă este filat de DNA. El voia date din anchetă şi să contracareze denunţurile făcute. Întâlnirile conspirative între Isăilă şi ofiţerii DIPI au avut loc la restaurantul „Bârlogul Lupilor“.

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite