Curtea Supremă a redeschis un dosar în cazul unei anchete în care este vizată deputata PSD Rovana Plumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb Parlament FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Rovana Plumb Parlament FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Curtea Supremă a desfiinţat o soluţie de clasare dată într-un dosar de abuz în serviciu deschis împotriva deputatei Rovana Plumb. Cel care a făcut plângerea este fostul director general al Romsilva, Ion Dumitru, care susţine că a fost concediat ilegal.

„Admite, în parte, plângerea formulată de petentul Dumitru Ion împotriva ordonanţei nr.582/P/2016 din data de 26.05.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte soluţia de clasare sub aspectul comiterii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art.246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art.5 Cod penal de (fapta de la pct.1 din ordonanţă). Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art.246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art.5 Cod penal. II. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei atacate. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea prezentei plângeri rămân în sarcina statului. Definitivă”, este minuta Curţii Supreme.

Plângerea 

Ion Dumitru a reclamat-o pe Rovana Plumb la Parchet, dar procurorii au clasat dosarul, aşa că fostul director de la Romsilva a cerut la instanţa supremă redeschiderea anchetei. Susţine că putea fi destituit din funcţie, după deschiderea unei anchete DNA, dar nu concediat. 

În 2013, Rovana Plumb  ar fi dat ordin ca Ion Dumitru să fie concediat, după ce Înalta Curte de Casaţie îl condamnase la trei ani cu suspendare, pentru abuz în serviciu. A fost acuzat atunci că a cumpărat un utilaj forestier pentru care Romsilva a plătit 296.000 de dolari, deşi el valora doar 6.000 de dolari.

Tribunalul Bucureşti i-a anulat pedeapsa, graţie deciziei Curţii Constituţionale, care spune că abuzul în serviciu nu poate fi pedepsit cu închisoarea decât dacă funcţionarul a încălcat o lege. Or Dumitru ar fi încălcat doar Hotărâri de Guvern. Între timp, şi-a dat demisia din PSD.

Vrea să dea statul în judecată

Ion Dumitru, fost director general al Romsilva a spus la procesul de la Supremă  că „în PSD e un canibalism în care unii îi mănâncă pe alţii.” Acum mai are aproximativ doi ani până la pensionare şi vrea să lucreze ca pădurar şi să câştige o leafă lunară de cel puţin 12.000 de lei.  Fostul director general al Romsilva declară război şi statului. Pretinde să i se plătească retroactiv lefurile pierdute în ultimii patru ani, odată cu declanşarea scandalului de corupţie care l-a vizat, ceea ce înseamnă pretenţii de o jumătate de milion de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite