Curtea Supremă a mai desfiinţat alte două sentinţe definitive. Şerban Pop şi Horia Simu scapă de condamnări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a desfiinţat sentinţele definitive de condamnare şi a decis reluarea procesului în cazurile fostului şef al Fiscului, Şerban Pop, şi al milionarului Horia Simu, care fuseseră condamnaţi pentru fapte de corupţie. Hotărârea magistraţilor are la bază decizia Curţii Constituţionale cu privire la nelegala compunere a completelor de 5 judecători.

"Dispune rejudecarea apelurilor declarate împotriva sentinţei penale nr. 42 din 26 ianuarie, pronunţată de ICCJ- Secţia Penală în dosarul nr. 3503/1/2015 de inculpaţîi Pop Şerban şi Simu Horia şi de Ministerul Public- PICCJ- DNA numai în ce ii priveşte pe cei doi inculpaţi", se arată în minuta completului de 5 judecători.

Completul de 5 judecători a fixat data de 20 mai, prim termen pentru rejudecarea apelului.

În acest dosar a fost trimisă în judecată şi fosta şefa DIICOT, Alina Bica, dar care a fost achitată definitiv. Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie nu a promovat în cazul ei o contestaţie în anulare.

Cererea lui Severin, respinsă

Pe de altă parte, Curtea Supremă a respins, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare depusă de fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Fostul europarlamentar solicita anularea condamnării în baza aceleiaşi decizii a Curţii Constituţionale privind nelegalitatea constitutirii completelor de 5 judecători. 

CErerea lui Adrian Severin a fost respinsă însă pentru că acesta nu mai era în termenul de 30 de zile de introducere a unei contestaţii în anulare. Politicianul a încercat să sesizeze CCR cu această excepţie, dar cererea să a fost respinsă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite