Curtea Supremă judecă marţi primul termen al procesului în care sunt implicaţi Liviu Dragnea şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea este judecat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana FOTO FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea este judecat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana FOTO FOTO Eduard Enea

Liviu Dragnea s-a prezentat marţi la Curtea Supremă unde are loc primul termen al procesului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Faptele de care este acuzat politicianul ar fi fost făcute în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În faţa instanţei a ajuns şi Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea.

UPDATE Liviu Dragnea a părăsit sediul Înaltei Curţi după doar câteva minute, precizând că şedinţa de judecată a fost reprogramată pentru ora 17.00.

„Scrutinul şi dosarul. Vorbim la ieşire", a spus Dragnea înainte de a intra în sala de judecată.

Dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a ajuns pe masa magistraţilor încă din luna iulie.

Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intellectual, în timp ce Bombonica Prodana (Foto Eduard Enea) este acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

Aceasta ar fi comis faptele în calitate de coordonator al Complexului de servicii 

Bombonica Dragnea Prodana la Curtea Suprema FOTO Eduard Enea

destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – 2013, Floarea Alesu, fost director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, la instigarea lui Dragnea, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, ar fi dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru Adriana Botorogeanu şi Anisa-Niculina Stoica, angajate în cadrul DGASPC Teleorman.

„Acest lucru a fost posibil, în condiţiile în care inculpata cunoştea faptul că, deşi cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituţiei respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu şi nu au prestat vreo activitate”, arată procurorii DNA.  

Acuzaţiile procurorilor DNA

Procurorii susţin că în realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman al cărui preşedinte era Dragnea, aspect cunoscut de acesta din urmă. Menţinerea în funcţie a celor două angajate în cadrul DGASPC Teleorman, ar fi fost posibilă şi  datorită mai multor persoane: Marineci Ionel, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Şefu Olguţa, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu şi Gheorghe Nicuşor, persoane cu funcţii de conducere în cadrul DGASPC Teleorman, „care nu au luat nicio măsură de sancţionare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu şi nu au prestat activităţile la care erau obligate prin contractul individual de muncă şi fişa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente”.

Mai mult, în acelaşi context, Şefu Olguţa, Gheorghe Nicuşor, Balaban Constantin Claudiu şi Marica Valentina – Mirela ar fi întocmit, semnat şi avizat diverse documente justificative pentru situaţia descrisă mai sus (fişa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezenţă etc.). „O parte dintre aceştia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezenţă, rapoartele de evaluare şi înscrisurile privitoare la activităţile desfăşurate de acestea din urmă în cadrul instituţiei respective”, acuză DNA.

DGASPC cere banii înapoi

„Această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) şi Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal”, mai arată procurorii.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Floarei Alesu. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi De Casaţie Şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite