Curtea Supremă i-a ridicat lui Mircea Negulescu interdicţia de a vorbi cu presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a admis plângerea formulată de porurorul Mircea Negulescu împotriva ordonanţei de prelungire a măsurii controlului judiciar în dosarul în care este cercetat de Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor în justiţie.

Totodată decizia instanţei supreme modifică parţial conţinutul ordonanţei, astfel încât Negulescu nu mai are interdicţie de a vorbi cu presa pe faptele de care este acuzat, de a nu furniza date în legătură cu ancheta şi nu mai este obligat să păstreze confidenţialitatea anchetei.

Restul dispoziţiilor atacate au rămas neschimbate, se mai arată în decizia ICCJ. Printre acestea se numără cea de a nu părăsi ţara, dar şi cea de a nu lua legătura cu părţile din dosar.

La sfârşitul lunii iulie Parchetul General a anunţat că procurorii au început urmărirea penală împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu, pentru complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, în dosarul în care este cercetat şi fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, ei fiind acuzaţi că l-ar fi constrânspe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept "mită electorală”. De asemenea, Parchetul a anunţat că ambii foşti procurori au fost plasaţi sub control judiciar.

Fostul procuror Mircea Negulescu este urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite