Curtea Supremă a decis definitiv  să păstreze interceptările făcute cu ajutorul SRI, probe într-un dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a decis, luni, definitiv să păstreze ca probe în proces interceptările efectuate cu ajutorul SRI în cazul Luizei Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraţilor Cămătaru,  care a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul privind traficul de influenţă pentru eliberarea unor membri din clanurile Cămătarilor şi Udilă.

Curtea Supremă a dat decizia definitivă într-un proces aflat în Camera Preliminară la Curtea de Apel Bucureşti. Excepţiile au fost respinse la instanţa de fond, iar contestaţia a fost respinsă astăzi.

Procesul

Potrivit unui comunicat al DNA, Luiza Gabriela Dragne, avocat în Baroul Bucureşti, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.
În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, Veronica Slăvilă, Claudia Ciobănică, Licuţă Udilă, Marina Niţă şi Bogdan Petrică Bagoli.
De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate sub control judiciar, Mihnea Valentin Stîngulescu, administrator al unei societăţi comerciale.

Cazul lui Dragoş Băsescu

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a decis să păstreze interceptările efectuate cu ajutorul SRI în dosarul lui Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte, chiar dacă dosarul se află în procedura de cameră preliminară.
Pe 11 martie, judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă, ca nefondate, contestaţiile făcute de Dragoş Băsescu şi Ciprian Nistor împotriva deciziei de începere a judecăţii, emisă de Tribunalul Bucureşti.
La Curtea de Apel, avocaţii celor doi au invocat recenta decizie a Curţii Constituţionale privind interceptările şi au cerut eliminarea probelor de la dosar care au fost efectuate cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii (SRI).
Instanţa a considerat că probele sunt valabile şi a respins cererile lui Băsescu şi Nistor. Mai mult, CAB i-a obligat pe cei doi la cheltuieli de judecată totale de 700 de lei.

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite