Curtea Supremă a emis mandat de arestare în lipsă pentru Radu Mazăre, plecat în Madagascar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazare
Radu Mazare

Instanţa supremă a emis, miercuri, mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre, care în 30 decembrie, când trebuia să se prezinte la Poliţie în cadrul controlului judiciar, a anunţat că a plecat în Madagascar, unde va cere azil politic. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil al Constanţei este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, În acelaşi dosar, mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

"Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara. Pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar, poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse", menţiona IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite