Curtea Constituţională va dezbate pe 18 iulie sesizările Curţii Supreme cu privire la modificările Codului de procedură penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională a României: FOTO Mediafax
Curtea Constituţională a României: FOTO Mediafax

Curtea Constituţională a României a anunţat miercuri că va discuta pe 18 iulie sesizarea înaintată de Curtea Supremă cu privire la proiectul de modificare a Codului de procedură penală.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi să sesizeze CCR în vederea exercitării controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

"Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, legal constituite, prin Hotărârea nr. 7 din 19 iunie, au sesizat Curtea Constituţională asupra aspectelor de neconstituţionalitate cuprinse în Legea pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară", se precizează în comunicatul transmis marţi de Curtea Supremă. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat de mai multe ori Curtea Constituţională, în ultimul an, cu privire la cele trei legi al justiţiei. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci încearcă să amputeze şi puterile justiţiei, ceea ce este foarte grav. Preşedintele a subliniat că majoritatea parlamentară ”votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea” şi a spus că va folosi prerogativele constituţionale pentru a solicita o îmbunătăţire a textului proiectului de modificare a Codului de Procedură Penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite