Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Victor Ponta de anulare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor. Decizia nu e definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea lui Victor Ponta de anulare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor. Decizia nu este definitivă. În octombrie, Curtea de Apel a respins şi cererea de suspendare a aceluiaşi ordin, venită tot din partea fostului premier.



Update  "Respinge excepţia inadmisibilităţii. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare", se arată în decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia poate fi atacată la instanţa supremă, potrivit News.ro.

Avocaţii fostului premier au susţinut, marţi, în faţa instanţei, ca şi în cazul cererii de suspendare a ordinului, că un act administrativ nu poate fi revocat printr-un alt act administrativ, după 13 ani în care a produs efecte.Victor

Avocaţi: Actul nu putea fi anulat

Ponta nu a fost prezent, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, dar avocatul său a susţinut, în faţa instanţei, că actul administrativ prin care i-a fost acordat în 2003 titlul de doctor fostului premier nu putea fi revocat printr-un alt act administrativ, mai ales că primul şi-a produs efectele în circuitul civil, potrivit Agerpres.

Acesta a mai adăugat, potrivit sursei citate, că demersul fostului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost lipsit de imparţialitate şi obiectivitate, iar decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost luată în baza unor sesizări nelegale.

Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a votat că teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta este plagiată. Ulterior, pe 1 august, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a semnat ordinul prin care i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor în drept acordat de Universitatea Bucureşti în 15 decembrie 2003.

Victor Ponta a depus pe 23 august o solicitare de suspendare a Ordinulului de ministru prin care i-a fost retras itlul de doctor, însă Curtea de Apel a respins cerere pe 28 octombrie.

În 6 octombrie a fost înregistrată, tot la CAB, şi o cerere de anulare a ordinului ministrului Educaţiei.

În 13 septembrie, Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta din avocatură, până când Ministerul Educaţiei va soluţiona contestaţia lui Victor Ponta privind ordinul de retragere a titlului de doctor şi Curtea de Apel Bucureşti va da o hotărâre în cazul solicitării fostului premier.

Cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucureşti a fost depusă de Monica Macovei, care motiva că fostul premier nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diplomă de doctor în Drept, fără examen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite