Cum vrea chestorul Bogdan Despescu să îndrepte imaginea şifonată a Poliţiei Române. Mesajele românilor au devenit virale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După un lung şir de eşecuri ale Poliţiei Române, secretarul de stat, chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu, le-a ordonat inspectorilor din subordine să iasă în presă cu ştiri pozitive
După un lung şir de eşecuri ale Poliţiei Române, secretarul de stat, chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu, le-a ordonat inspectorilor din subordine să iasă în presă cu ştiri pozitive

Şedinţă cu scântei la Ministerul de Interne după ce „Adevarul” a făcut public faptul că un poliţist prins, anul trecut, băut la volan a fost numit şeful Corupului de Control al Poliţiei, adică exact în fruntea unităţii care se ocupă cu cercetarea abaterilor şi a actelor de indisciplină comise de poliţişti. Chestorul Bogdan Despescu le-a reproşat şefilor de inspectorate că imaginea Poliţiei este la pământ din cauza lor.

Concret, şedinţa nu a fost pentru a discuta modul în care comisarul-şef Iulian Ionică a fost numit şeful Corpului de Control al Poliţiei Române (IGPR) deşi în urmă cu un an, pe vremea când era împuternicit în funcţia de director al Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR, a rămas fără permis, după ce colegii săi de la Rutieră l-au prins băut la volan, cu o alcoolemie de 0,22‰ alcool pur în aerul respirat.

Ba din contră. Secretarul de stat chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a organizat o videoconferinţă cu toţi şefii de inspectorate pentru a le explica faptul că imaginea Poliţiei are mult de suferit din cauză că aceştia, şefii de inspectorate, nu comunică suficient cu presa. 

„Le-a cerut tuturor inspectorilor şefi să comunice mai mult cu presa şi să iasă în media cu activităţii pozitive”, au declarat pentru „Adevărul” martori la şedinţă. 

Activităţile pozitive, desfiinţate. Ce spun românii despre faptul că o poliţistă a salvat o lebădă

Ceea ce nu ştie secretarul de stat Bogdan Despescu este că în urma scandalurilor din ultimul an din interiorul Poliţiei, românii nu mai apreciază ştirile pozitive venite din acea direcţie. Relevante sunt comentariile acestora la o ştire postată pe pagina de Facebook a Poliţiei Române despre cum o poliţistă a salvat o lebădă. 

<<„Am observat o lebădă rănită, pe un teren viran, situat în apropiere de centura municipiului Focşani!” – parte a unui apel 112, primit de poliţiştii municipiului Focşani. Urmarea? Imediat, poliţiştii de la protecţia animalelor s-au deplasat în zona indicată şi au găsit lebăda, care nu a mai putut să-şi continue zborul. Elena, colega noastră, medic veterinar, s-a asigurat că lebăda se va afla în siguranţă, fiind predată reprezentanţilor unui centru specializat pentru reabilitarea faunei sălbatice.>> este postarea de pe Facebook. 

Cei mai mulţi dintre cititorii paginii de Facebook a Poliţiei nu au simţit nevoia să aplaude gestul poliţistei:

„Puneţi poze cu panseluţe şi animăluţe, ca să uite lumea că nu sunteţi în stare să gestionaţi o situaţie, luaţi bătaie împreună cu victimele.⛔”

„Schimbaţi legislaţia de admitere şi probele sportive că dacă nu se alege praful de această instituţie”.

”La Buzau va bat interlopii cu lebedele in cap. Rusine! Acolo ii trimiteti pe cei pensati si cu gleznele goale 🤣🤣🤣🤣”

„A cui a fost ideea cu lebăda? 😅 După cazul de la Buzău această postare e benzină pe foc....”

„Atât măcar să Ocrotiţi şi voi că oamenii nu sunteţi în stare să-i ocrotiţi...Sunteţi zero barat la modul ce-l mai serios... Ăsta este brandul vostru zero barat nu siguranţă şi încredere 👎”

„Oameni pe când începeţi să salvaţi???? Că am văzut că la animale va pricepeţi, cred că ar trebui să treceţi la stadiul următor....Oamenii....!!!!!”

„Penibili vă pozaţi cu lebedele ... la Buzău nu aţi putut să-l luaţi pe bietul activist în braţe ... da probabil era mai greu ca lebăda”.

„Aşa da...la acest capitol să bage femei poliţist,nu pe maşini de patrulare sau intervenţie, cu părul despletit şi boticul roşu..”

„Poze cu infractori adevăraţi când puneţi? Filmări cu intervenţii ceva mai superioare decât cele de paznici la mall când puneţi? Frumos că salvaţi animale, dar tot corupţi sunteţi…”

„Vai ce am făcut, pe omu acela de la Buzău n-aţi putut să-l apăraţi aţi trimis un dolofan şi pe fata aceea doar ce a ieşit din băncile facultăţii si acum,, poliţistă'' RUŞINE!”

„Respect merită mascaţii, trupele speciale dacă nu veneau atunci cu omul acela de la Buzău vă băteau toată secţia:))”

„Pentru lebădoii de la Buzău, trimiteţi pe cei cu cefele late şi burţi mari, că ăştia cu gleznele goale şi domnişoarele cu buze mai mari decât creierul , se scapă pe ei 🙈🙊🙉”

„Mai bine vă opriţi cu postările aberante că vă sar toţi în cap, la poze cu lebede şi altele comentaţi la ce se întâmplă serios nu”

„După cazul de ieri de la Buzău nu vă e ruşine să veniţi cu asemenea postări....Voi nu vedeţi că nu vă m-ai haleşte nimeni RUŞINE RUŞINE RUŞINE”

„Totul e în regulă în ţara asta !!”

„Doar lebăda rănită era singura problemă!”

„Avem 10 de mii de copii care nu au ce mânca sau sunt maltrataţi/abuzaţi etc etc .... şi voi sunteţi mândri că aţi salvat o lebădă rănită!! Ce să zic , frumos din partea voastră!! Mult succes în continuare!! ☹☹☹”

„Bravo dragilor, ce frumos! Dar oamenii nu ştiţi să-i salvaţi de interlopi când îs luaţi la bătaie în faţa voastră? Mai bine v-aţi reprofila în ONG de salvat animale, că la aia cu poliţia nu prea o aveţi.”

„Atâta puteţi şi voi, că în faţa criminalilor şi infractorilor aplecaţi capul de frică”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite