Cum vor fi verificate certificatele de vaccinare în sălile de fitness şi la evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru sălile de fitness o persoană ar trebui să prezintă dovada vaccinării. FOTO Arhivă Adevărul
Pentru sălile de fitness o persoană ar trebui să prezintă dovada vaccinării. FOTO Arhivă Adevărul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat sâmbătă, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, cum vor fi verificate certificatele de vaccinare pentru accesul la diverse evenimente şi în sălile de fitness.

Alin Stoica susţine că în cazul evenimentelor la care pot participa doar persoane vaccinate, această verificare se va face de către STS, prin intermediul CNP-ului, la fel ca la vot.

În ceea ce priveşte sălile de fitness situaţia stă diferit. În cazul acestora clienţii trebuie să prezinte dovada vaccinării, adică adeverinţa care atestă că au fost imunizaţi împotriva Covid-19, în format electronic sau printat.

„Dacă accesul este mai dificil, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Eu mă bazez pe buna credinţă a oamenilor că nu vor falsifica certificatele. La fel şi cei care fac testele PCR sau rapide, unitatea medicală emite în format electronic rezultatul şi poate fi oricând arătat”, a prezentat Alin Stoica.

Guvernul a decis vineri ca începând cu data de 15 mai, sălile de sport să funcţioneze cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienţii ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverinţa care atestă că au fost imunizaţi împotriva Covid-19.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite