Eşti tînăr şi vrei să intri în politică? Iată un exemplu de succes: europarlamentarul Sigfried Mureşan, care tocmai a fost propus pentru postul de premier de către Traian Băsescu, în ciuda vîrstei lui fragede, un luptător cu corupţia, care se va aşeza azi în fruntea manifestaţiilor.

Cum a luptat cu corupţia dl Mureşan?

Mai întâi, a făcut parte din staff-ul de campanie al EBEI, lucru pentru care a şi fost promovat mai tîrziu alături de ea pe lista PMP.

Cum, presa vremii s-a întrebat, în condiţiile în care Teodor Baconschi s-a retras cu scandal spunînd că i s-a cerut o sută de mii de euro pentru a cumpăra locul trei, pe locurile unu şi doi fiind Cristian Preda şi Siegfried Mureşan (Mihai Voicu, PNL, a fost trimis în judecată pentru sume mult mai mici solicitate candidaţilor ca şi contribuţie la campanie). Cît au plătit Preda şi Mureşan? se întrebau ziariştii. Dar întrebarea mai justă ar fi fost poate: cine a plătit pentru ei? Cine are locuri rezervate pe liste?

Pe urmă, a părăsit PDL pentru PMP şi a făcut campanie prezidenţială pentru Elena Udrea, lovind din greu în contracandidaţii de dreapta: ”Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, vicepreşedintele Comisiei pentru Buget al Parlamentului European, s-a aflat la Timişoara ... europarlamentarul a vorbit despre alegerea pe care românii o vor face duminică, la vot. Vor fi de partea Elenei Udrea, un candidat care a demonstrat că va fi un preşedinte orientat spre valori europene, sau de partea euroscepticului Victor Ponta, ori a falsului candidat al dreptei, Klaus Iohannis?”.

Tot ce trebuie să faceţi ca să ajungeţi aşa departe în viaţă este să faceţi ca el.

Adică, să intraţi la Bundestag ca stagiar (aplicaţi, să vedeţi dacă vă ia fără ceva sprijin de prin zone ale statului), să ajungeţi asistentul unui om politic german foarte apropiat de România, să găsiţi o EBA colegă de generaţie să vă lanseze, să găsiţi nişte ziare să vă dea poza pe pagina 1 de cînd aveţi 20 de ani ca viitor lider de succes (măcar o dată pe an), să faceţi campanie pentru Elena Udrea ca să o lăsaţi baltă cînd e la greu şi tot aşa. Biografia oficială pe Agerpres e, sau ar trebui să fie.

Viitoarea clasă politică este deja pregătită şi asigurată. Ca şi după Colectiv, ea va fi în primul rînd al manifestaţiei de azi. Veţi vedea mai tîrziu pe Facebook-ul lor oficial alături de cine aţi avut onoarea să manifestaţi şi la a cui carieră aţi contribuit. Statul paralel e în stradă, şi dacă strada e să fie tare, trebuie să se scuture de el.

Îi ştii şi pe alţi infiltraţi? Pune umărul la curăţarea mişcării anticorupţie. Fă-i pe politicieni, securişti şi mercenari să se ducă acasă şi să ne lase se manifestăm fără ei. Pozează-i şi postează, sau trimite-ne nouă şi postăm noi.

Vă invităm să comentaţi acest text pe România Curată!