Cum a sancţionat Jandarmeria Capitalei huliganii de pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul fotbalistic 2013-2014, Jandarmeria Capitalei a constatat 116 infracţiuni şi a întocmit tot atâtea acte de constatare necesare urmăririi penale. În majoritatea cazurilor, suporterii echipelor de fotbal au fost sancţionaţi pentru deţinere sau folosire de obiecte pirotehnice, port ilegal de arme albe, loviri sau alte violenţe.

Cei mai agresivi s-au dovedit fanii echipei Steaua, care au comis 39 de infracţiuni, urmaţi la mică distanţă de suporterii Dinamo, cu 37 de fapte. Cei mai cuminţi au fost rapidiştii, care au la activ, în sezonul 2013-2014, doar 14 fapte penale. Alte 26 de infracţiuni au fost constatate în cazul unor spectatori care n-au putut fi încadraţi ca fani ai vreunei echipe.

Suporterii sancţionaţi de jandarmi au provocat scandal, nu au respectat măsurile de ordine impuse de organizatoir, au încercat să pătrundă în incinta stadioanelor fără documente de acces sau cu documente aparţinând altor persoane, au consumat băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată a stadionului etc.
În urma constatării faptelor au fost aplicate 93 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate organizatorilor de competiţii sau jocuri sportive şi firmelor de securitate în sezonul 2013-2014, au fost constatate o serie de abateri de la respectarea obligaţiilor ce le revin conform legii, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 289.400 de lei.

În sezonul competiţional 2013-2014 Jandarmeria Capitalei a asigurat măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la 111 jocuri de fotbal, din care 93 de jocuri în competiţii interne (Liga I, a II-a şi a III-a, Cupa României) şi 18 internaţionale (Europa League, Champions League şi meciuri din cadrul preliminariilor pentru Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal 2014).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite