Cum a reacţionat Papa Francisc la povestea unui orfan român căruia un preot ortodox i-a spus că prietenul lui nu va ajunge în Rai

Cum a reacţionat Papa Francisc la povestea unui orfan român căruia un preot ortodox i-a spus că prietenul lui nu va ajunge în Rai

Papa Francisc FOTO Getty Images

Papa Francisc s-a întâlnit cu un grup de orfani de origine română pe 4 ianuarie 2018 şi publicaţia italiană La Stampa a scris despre faptul că suveranul pontif a plâns când a citit scrisoarea unui tânăr din România, care fusese respins de două ori de către mama sa.

Prima dată copilul a fost abandonat într-un orfelinat când avea doar două luni şi a doua oară la 21 de ani, după ce a reuşit s-o găsească, locuind cu ea două săptămâni, dar plecând pentru că femeia „nu se comporta bine“. „Tatăl meu a murit. Ce vină am eu că nu mă vrei? De ce nu mă accepţi?“, a scris tânărul în scrisoare.

Întâlnindu-se ulterior cu tânărul la Vatican, Papa i-a transmis: „Vreau să fiu sincer cu tine. Când ţi-am citit scrisoarea am plâns. Am fost aproape de tine cu câteva lacrimi. Atunci când vorbim despre mame, întotdeauna există ceva... şi la acel moment m-ai făcut să plâng“.

„De atâtea ori ne întrebăm ‚De ce?’ şi nu există răspuns. Putem doar să privim, să simţim, să suferim şi să plângem”, le-a spus Papa orfanilor.

„Nu e vorba despre o vină, e vorba doar de fragilitatea adulţilor, de sărăcia în care trăiesc, de nedreptatea socială care îi afectează pe cei mici şi pe cei sărmani, dar şi de sărăcia spirituală”, le-a spus Papa Francisc orfanilor români. „E un sistem social greşit, inuman, care face ca o mamă să îşi abandoneze copilul”.

El i-a răspuns unui băiat îngrijorat ce se va întâmpla cu prietenul său de la orfelinat, care a murit de curând şi despre care un preot ortodox i-a spus că nu va ajunge în Rai, fiindcă e păcătos. „Poate că preotul nu ştia ce spune, poate că în acea zi nu se simţea bine, avea şi el ceva pe suflet în ziua aceea care l-a determinat să răspundă aşa. Nimeni nu îţi poate spune că o persoană nu va ajunge în Rai. O să îţi spun ceva uluitor: nici despre Iuda nu putem afirma aşa ceva. Eu îţi spun că Dumnezeu vrea să ne aducă pe toţi în Rai”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: