Cum a reacţionat Papa Francisc la povestea unui orfan român căruia un preot ortodox i-a spus că prietenul lui nu va ajunge în Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc FOTO Getty Images
Papa Francisc FOTO Getty Images

Papa Francisc s-a întâlnit cu un grup de orfani de origine română pe 4 ianuarie 2018 şi publicaţia italiană La Stampa a scris despre faptul că suveranul pontif a plâns când a citit scrisoarea unui tânăr din România, care fusese respins de două ori de către mama sa.

Prima dată copilul a fost abandonat într-un orfelinat când avea doar două luni şi a doua oară la 21 de ani, după ce a reuşit s-o găsească, locuind cu ea două săptămâni, dar plecând pentru că femeia „nu se comporta bine“. „Tatăl meu a murit. Ce vină am eu că nu mă vrei? De ce nu mă accepţi?“, a scris tânărul în scrisoare.

Întâlnindu-se ulterior cu tânărul la Vatican, Papa i-a transmis: „Vreau să fiu sincer cu tine. Când ţi-am citit scrisoarea am plâns. Am fost aproape de tine cu câteva lacrimi. Atunci când vorbim despre mame, întotdeauna există ceva... şi la acel moment m-ai făcut să plâng“.

„De atâtea ori ne întrebăm ‚De ce?’ şi nu există răspuns. Putem doar să privim, să simţim, să suferim şi să plângem”, le-a spus Papa orfanilor.

„Nu e vorba despre o vină, e vorba doar de fragilitatea adulţilor, de sărăcia în care trăiesc, de nedreptatea socială care îi afectează pe cei mici şi pe cei sărmani, dar şi de sărăcia spirituală”, le-a spus Papa Francisc orfanilor români. „E un sistem social greşit, inuman, care face ca o mamă să îşi abandoneze copilul”.

El i-a răspuns unui băiat îngrijorat ce se va întâmpla cu prietenul său de la orfelinat, care a murit de curând şi despre care un preot ortodox i-a spus că nu va ajunge în Rai, fiindcă e păcătos. „Poate că preotul nu ştia ce spune, poate că în acea zi nu se simţea bine, avea şi el ceva pe suflet în ziua aceea care l-a determinat să răspundă aşa. Nimeni nu îţi poate spune că o persoană nu va ajunge în Rai. O să îţi spun ceva uluitor: nici despre Iuda nu putem afirma aşa ceva. Eu îţi spun că Dumnezeu vrea să ne aducă pe toţi în Rai”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite