Cum sunt puşi în pericol bucureştenii în cluburile de fiţe. Motivele pentru care sunt închise unul după altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
verificări privind respectarea măsurilor de prevenirii a răspândirii virusului SARS-COV2
verificări privind respectarea măsurilor de prevenirii a răspândirii virusului SARS-COV2

Inspectorii de la Protecţia Consumatorior Bucureşti au continuat verificările la cele mai cunoscute terase din Bucureşti, pentru a vedea modul în care operatorii economici respectă cele mai noi prevederi legale de protecţie a consumatorilor, în contextul pandemiei de Covid-19. S-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

În acelaşi timp, poliţiştii bucureşteni împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale, iar Clubul Bamboo a fost amendat cu 10.000 lei privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi cu suma de 2.000 lei conform privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, pentru nefuncţionarea sistemului de supraveghere video.  DSP a constatat şi aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din domeniu.  Totodată, s-a constatat că firma nu deţine autorizaţie de funcţionare, motiv pentru care a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 Lei şi s-a decis suspendarea activităţii, se arată un comunicat oficial al Poliţiei.

Un alt local din zona Herăstrău a fost amendat cu 10.000 lei şi, respectiv, 8.000 lei conform Legii 55 privind starea de aleră, iar Direcţia de Sănătate Publică a constatat şi aplicat o amendă de 30.000 pentru încălcarea unor prevederi din domeniu, precizează Poliţia Capitalei. „Având în vedere că operatorul economic a mai fost sancţionat, este analizată de către Direcţia de Sănătate Publică posibilitatea aplicării şi altor măsuri din competenţă". Surse judiciare spun că este vorba despre restaurantul Casa di David.

La aceeaşi dată de 27 martie, au avut loc alte 23 de acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în zonele Decebal, Unirii, Dorobanţi şi Floreasca. În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 395 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre operatorii economici controlaţi”, a transmis, duminică, ANPC.

Sursa citată a precizat că s-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

De exemplu, materii prime cu data limită de consum depăşită sau fără elemente de identificare, produse cu mucegai, ulei excesiv de ars, decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant, paviment neigienizat, ustensile neigienizate cu aspect înnegrit sau cântar fără verificare metrologică.

De asemenea, comisarii au găsit instrumentar pentru bucatărie degradat şi bureţi metalici  de vase, în bucătărie.

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite